Petre Apostol

Campionatele Mondiale de Popice, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, au ajuns la cea mai importantă fază, anume competiţia seniorilor. După ce, la juniori (U18) şi la tineret (U23), România a ratat să urce pe podiumul de premiere, la seniori au sosit şi primele medalii, iar la cele două performanţe tricolore au contribuit doi sportivi originari din Prahova.
Astfel, la proba de sprint, ploieşteanul Nicolae Lupu, care evoluează la Viktoria Bamberg, în Germania, a ajuns până în semifinale, adjudecându-şi medalia de bronz, după ce a pierdut duelul pentru calificarea în finală cu germanul Axel Schondelmaier, scor 0-2. Până în semifinale, sportivul ploieştean trecuse de Henning Poulsen (Danemarca), scor 2-0, Ivan Totic (Croaţia), scor 1-1 (19-16), Zsombor Zapletan (Ungaria), scor 2-0.
Titlul mondial a fost adjudecat de către sârbul Vilmos Zavarko, care a câştigat finala cu Schondelmaier cu scorul de 2-0, cealaltă medalie de bronz revenind italianului Wolfgang Blaas.
Petrut MihalcioruPentru România a mai punctat şi Petruţ Mihălcioiu, sportiv din Sinaia, care este vicecampion naţional cu CFR Cluj, având în palmares chiar titlul mondial la individual clasic, obţinut la ediţia din 2012. Acesta a evoluat la tandem mixt alături de Duka Tilda, de la Electromureş Romgaz Târgu Mureş, cei doi reuşind să-şi adjudece medaliile de bronz. Petruţ Mihălcioiu şi Duka Tilda au trecut, pe rând, de Milana Pavlic şi Dario Rados (Croaţia), scor 2-0, Bijana Gavrilova şi Boris Benedik (Macedonia), scor 1-1 (13-11), Petra Basek şi Matej Lepej (Slovenia), scor 1-1 (23-22).
În semifinale, însă, au cedat duelul cu Ana Jambrovic şi Hrvoje Marinovic (Croaţia), scor 0-2, care aveau să piardă finala contra tandemului ceh Renata Navrkalova/Jan Endrst, scor 1-1 (12-14). Cealaltă medalie de bronz a fost adjudecată de austriecii Ramona Lienbacher şi Philipp Vsetecka.
La proba de tandem mixt au participat, pentru România, şi Nicolae Lupu şi Luminiţa Dogaru, cea din urmă fiind sportivă-antrenoare la Conpet Petrolul Ploieşti. Pornind din postura de campioni mondiali en-titre, Lupu şi Dogaru s-au oprit, de această dată, în turul secund, cedând chiar în meciul contra celor care aveau să-şi adjudece titlul, cu 0-2, după ce, în runda întâi, trecuseră de Johnna Malm şi Peter Sorensen (Danemarca), scor 1-1 (15-13).
Tot în turul secund s-a oprit şi cealaltă sportivă de la Conpet Petrolul Ploieşti prezentă în concurs, Daniela Lăcătuşu, care a făcut pereche cu ieşeanul Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi). Cei doi au pierdut cu Petra Basek şi Matej Lepej (Slovenia), scor 1-1 (11-16), după victoria din primul tur, cu Maja Kovacevic şi Marko Trklja (Bosnia şi Herţegovina), scor 2-0.
De altfel, Luminiţa Dogaru şi Daniela Lăcătuşu au evoluat şi în proba de sprint, pierzând, însă, în primul tur, cu Ramona Lienbacher (Austria), respectiv cu Lucie Vaverkova (Cehia).