V. Stoica

Infractorii au găsit o nouă soluție pentru a face rost de bani prin înșelarea persoanelor credule. Pentru că metoda “Accidentul” nu prea mai prinde, fiind mult prea mediatizată, escrocii au scos la iveală o alta – metoda “Pomana”, care a fost, se pare, o sursă consistentă de bani pentru mai multe persoane domiciliate în Ploiești și în comuna prahoveană Valea Călugărească.
Ieri dimineață, polițiștii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat cinci percheziții în Ploiești și în Valea Călugărească, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt prin noua metodă de înșelăciune.
Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în data de 9 mai, două femei au folosit metoda amintită pentru a pătrunde într-o locuință din municipiul Ploiești. Cele două, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, au reușit să intre în casa respectivă, iar una dintre femei i-ar fi distras atenția părții vătămate, sub pretextul unei rugăciuni, iar cealaltă i-ar fi sustras din locuință o sumă de bani.
Până acum, conform polițiștilor, în această cauză ar fi fost înregistrat un prejudiciu total în valoare de circa 155.000 de lei.
După percheziții, șapte persoane au fost conduse la audieri, pentru continuarea cercetărilor.