FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni II 3-1 (1-1)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 3.000.
Au marcat: Chindriş (40), N. Popescu (71), Velisar (82)/Comănescu (21).
FC Petrolul: Avram – Olaru, Ichim, Frîncu (85 Prunescu) – Saim Tudor (74 Catană), Chindriş (cpt), Cârjan (46 Cl. Tudor), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (66 Lambru), N. Popescu. Antrenor: Romulus Ciobanu.
CS Mioveni 2: Sima – Mincă, Boşneag, Bălan, Şchiopu – Tărâţă – Mormolea (63 Barascu), Comănescu (87 Luca), Pirtea (49 Turcim) – Voinescu, Arsenică. Antrenor: Dragoş Stroe.
Cartonașe galbene: – / Boșneag (8), Tărâță (89).
Au arbitrat: Andreea Ene (Bucureşti) – George Marian Fridl (Comăneşti – Bacău) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).
Observatori: Adrian Gligoraş (Târgovişte) şi Victor Radu (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Nini Popescu (FC Petrolul Ploiești).

Cu două etape rămase până la finalul sezonului, petroliștii au desfăcut șampania promovării în fața propriilor fani, sâmbătă după-amiază, la capătul unui meci în care au scăpat definitiv de emoții abia în ultimele 20 de minute. Scenariul jocului cu „satelitul” formației din Mioveni a fost unul ce a respectat întocmai criteriile unui film de acțiune, cu o „intrigă” semnată devreme de oaspeți și o cursă de urmărire pe care băieții lui Romulus Ciobanu au dus-o la bun sfârșit pentru a nu mai tărăgăna rezolvarea obiectivului asumat înaintea sezonului.
Deși aveau nevoie de un singur punct pentru a bifa, matematic, promovarea în Liga a II-a, găzarii nu au vrut să lase nimic la voia întâmplării și să le ofere suporterilor o victorie care să transforme ultimele două etape, cu Astra 2 și SC Popești-Leordeni, în tot atâtea motive de bucurie. În fața unui public care avea așteptări îndreptățite după parcursul din acest sezon, ce a rivalizat în multe momente cu perfecțiunea pentru nivelul celui de-al treilea eșalon valoric, Chindriș și compania au luat cu asalt careul advers încă din primele minute. Saim Tudor (15) l-a întins pe Sima printr-un șut la colțul scurt ce părea să prevestească primul gol al partidei, însă tabela s-a modificat în dreptul oaspeților, câteva minute mai târziu, după ce Comănescu a executat impecabil o lovitură liberă, la care Avram nu a putut interveni.

Chindris...
Replica gazdelor nu s-a lăsat mult așteptatată, dar nici măcar golgheterul Arnăutu (28) nu a putut aduce Petrolul pe coordonate de promovare, lovindu-se de intervenția promptă a aceluiași Sima. Bravul portar al oaspeților avea, totuși, să fie învins cu cinci minute înainte de încheierea primei reprize, la o fază la care Chindriș a apărut excelent la bara a doua, după un corner executat de pe stânga de N. Popescu, și a trimis din doar câțiva metri în plasa argeșenilor.
La acest scor, promovarea era antamată, dar „lupii” nu voiau să se mulțumească, în planul punctelor, doar cu jumătăți de măsură, astfel încât partea secundă s-a jucat, în mare, la o singură poartă, asta nu înainte ca Mormolea (52) să mai dea ceva emoții spectatorilor, după un contraatac solitar blocat oportun de Avram. A fost, de altfel, singura șansă a oaspeților pe întreaga durată a reprizei, întrucât petroliștii au continuat să alerge după victorie, N. Popescu (55) – șut în transversală, Ciocâlteu (58, 63) și Arnăutu (61, 64) semnând, pe rând, ocazii mari la poarta lui Sima.

Nini Popescu...
A fost nevoie, așadar, de redescoperirea unui erou care să alunge și ultima urmă de suspans, iar Nini Popescu (71) – unul dintre favoriții publicului ploieștean și jucătorul cel mai de impact asupra jocului ploieștenilor, în repriza a doua, pe tot parcursul sezonului – și-a păstrat calmul și nu a mai ratat ținta, din interiorul careului, după o fază frumos construită de „galben-albaștri”. Și, pentru ca bucuria victoriei și, implicit, a promovării, să fie pe deplin desăvârșită, un alt jucător venit din „laboratorul” Centrului de Copii și Juniori, Mihai Velisar (82), a închis tabela la 3-1 printr-o execuție în forță.
După aproape doi ani de la demararea proiectului și tot atâtea promovări, Petrolul se întoarce, așadar, în anticamera Ligii 1, și are nevoie de un plan bine structurat și analizat cu mare atenție pentru ca sezonul viitor să fie, din nou, unul încununat de succes. Lupta va fi, cu siguranță, una grea, de anduranță, în compania mai multor echipe de tradiție, așteptările sunt mari și ilustrează perfect imaginea nevoii de performanță fotbalistică, la Ploiești, iar șefii de pe „Ilie Oană” trebuie să fie conștienți că trecerea la un nou nivel implică, de acum înainte, mai mult decât pasiune și dragoste pentru culori, din partea vestiarului.