Căpitanul echipei de rugby Timişoara Saracens, Vasile Rus, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte să câştige finala SuperLigii CEC Bank, programată, astăzi, cu CSM Ştiinţa Baia Mare, pentru a păstra titlul în Banat, potrivit Agerpres.
„În sezonul regulat nu am avut un parcurs prea bun. Apoi am fost eliminaţi din Cupa Regelui, Cupa României şi Challenge Cup, dar ne-am revenit pe final de sezon şi iată-ne din nou într-o finală alături de cei de la Baia Mare. Este o reeditare a finalei de anul trecut. Nu am avut un sezon regulat prea bun şi nu ne considerăm favoriţi, chiar dacă suntem campionii en titre. Dar asta nu înseamnă că nu ne vom juca şansa pentru că vrem să păstrăm titlul în Banat. Ar însemna că în ultimii ani am dominat rugbyul intern”, a spus Rus. „La fel cum îi ştim noi pe cei de la Baia Mare, la fel ne ştiu şi ei. Mâine totul se va juca pe teren. Nu ne împiedică nimic să dăm 100% în acest meci. E ultimul obiectiv care ne-a mai rămas, iar dacă vom ieşi campioni toată lumea va fi mulţumită”, a adăugat căpitanul deţinătoarei titlului.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, căpitanul formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Bidzina Şamharadze, a declarat că el şi colegii săi vor da „100% şi chiar mai mult” pentru a câştiga în cele din urmă campionatul. „Am ajuns în faţa celei de-a treia finale, am câştigat Cupa Regelui şi am ajuns şi în finala Cupei României. În SuperLigă am avut ceva probleme, dar e bine că am câştigat semifinala. Mâine este cel mai important meci pentru mine şi pentru echipă, o să dăm 100% şi chiar mai mult pentru a câştiga campionatul”, a afirmat jucătorul georgian.
„Vom avea o atitudine mai bună acum faţă de anul trecut. Ştiu că Timişoara a crescut mult, dar şi noi pe final am arătat un rugby bun. Ştiu că va fi greu, dar o finală este o finală şi cred că şansele sunt 50-50%. Câştigătoare va fi echipa care va greşi mai puţin. Un titlu ar însemna foarte mult pentru noi, deoarece am pierdut mereu în faţa celor de la Timişoara. Eu spun că va fi acum sau niciodată”, a spus Şamharadze.
Echipa de rugby Timişoara Saracens întâlneşte, sâmbătă, de la ora 18,00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, formaţia CSM Ştiinţa Baia Mare, în finala SuperLigii CEC Bank. Tot sâmbătă, de la ora 16,00, pe aceeaşi arenă, CSM Bucureşti şi CSA Steaua îşi vor disputa finala mică.