Petre Apostol

logo rugbyÎn vreme ce oficialii Federaţiei Române de Rugby fac demersuri pentru a contesta decizia forului mondial de a penaliza prima reprezentativă pentru folosirea unui jucător neeligibil în Rugby Europe Championship, rezultând ratarea Cupei Mondiale de anul viitor, selecţionata secundă a României urmează să dispute două meciuri de pregătire. România A va fi gazda unei selecţionate britanice, England Counties, la începutul lunii viitoare, cele două formaţii urmând să se întâlnească de două ori, pe 5 şi 8 iunie, pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” din Bucureşti, ambele partide fiind programate să înceapă de la ora 19:00.
Pentru această acţiune, lotul naţional va efectua un stagiu de pregătire la Complexul Naţional Sportiv Snagov, reunirea echipei urmând să aibă loc luni, 28 mai, ora 10:00, la sediul Federaţiei Române de Rugby.
În reprezentativa României au fost convocaţi 29 de jucători, printre care se regăseşte şi un jucător prahovean, Silviu Grădinaru. În vârstă de 20 de ani, Grădinaru este originar din Băicoi, fiind format la clubul din respectiva localitate prahoveană CS Aurora, în prezent evoluând pentru echipa din SuperLiga României Dinamo Bucureşti.
Având 1.82 m şi 110 kg, rugbistul prahovean evoluează în linia a treia, pe post de flanker, iar în acest sezon al SuperLigii a marcat un eseu, într-una dintre cele trei partide pe care le-a disputat în integralitate. Cu Dinamo, Grădinaru a încheiat pe locul al cincilea în eşalonul de top al rugbiului românesc, în vreme ce primele patru clasate se vor stabili mâine, când sunt programate finalele, Steaua şi CSM Bucureşti luptând pentru medaliile de bronz, iar Timişoara Saracens şi CSM Ştiinţa Baia Mare îşi vor disputa titlul naţional.
Revenind la acţiunea echipei secunde a României, adversara sa, England Counties, reprezintă o selecţionată formată din jucători care evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) şi în cel de-al treilea eşalon valoric (National League 1) din Anglia. Aceasta a mai evoluat în România în 2015, când a întâlnit echipele CSM Bucureşti, pe care a învins-o cu 28-16, şi România A, meci în care, de asemenea, s-a impus, cu 28-20. În afară de cele două meciuri împotriva României A, England Counties se va mai confrunta şi cu CSM Bucureşti, pe 1 iunie.
Jucătorii convocaţi pentru România A:
PILIERI: Alexandru Savin (CSM Bucureşti), Marius Lungu (CSA Steaua), Ionel Badiu (Timişoara Saracens), Alexandru Gordaş (CSA Steaua), Silviu Suciu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
TALONEURI: Tudor Butnariu (CSA Steaua), Alexandru Oancea (CSM Bucureşti), Florin Bardaşu (CSM (Ştiinţa Baia Mare)
LINIA A II-a: Ştefan Iancu (CSM Bucureşti), Dorin Lazăr (Timişoara Saracens), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Marian Drenceanu (Timişoara Saracens), Kamil Sobota (CSM Bucureşti)
LINIA A III-a: Cristian Chirică (CSM Ştiinţa Baia Mare), Vlad Neculau (Timişoara Saracens), Damian Strătilă (CSA Steaua), Silviu Grădinaru (CS Dinamo)
MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Gabriel Rupanu (Timişoara Saracens), Andrei Ballok (U Cluj), Tudorel Bratu (CSM Bucureşti)
MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), George Oprea (CSM Ştiinţa Baia Mare)
ARIPI: Alexandru Porojan (CSA Steaua), Mihai Lamboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Marian Apostol (CSM Ştiinţa Baia Mare)
CENTRI: Ştefan Cucoş (CS Tomitanii), Ionuţ Balaban (Dinamo), Florin Ioniţă (CSA Steaua)
FUNDAŞ: Ionuţ Botezatu (CSM Ştiinţa Baia Mare)