Marian Dima

În cadrul reuniunii de duminică, începând cu ora 11.45, va avea loc, în premieră pe Hipodromul Ploieşti şi o cursă oficială de galop rezervată cailor Pur Sânge Arab, pe distanţa de 1.800 de metri, care va reprezenta criteriu de calificare pentru reuniunea eveniment din 1 iulie! Atunci când Hipodromul Ploieşti este anunţată o cursa – Marele Premiu oferit de HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan, parte din programul internațional Wathba Stallions Cup.
Acum, la startul întrecerii de galop se vor afla atât cai aparţinând proprietarilor privaţi, cât şi cai de la Hergheliile de Stat, 6 la număr, premiul total pus la bătaie pentru aceasă cursă fiind unul însemnat – 6000 de ron! Atenţie, vorbim despre o cursă pentru care pista de galop nu a fost încă omologată şi de “intrarea în scenă”, măcar cu promisiuni şi numele a unui personaj – şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, care ar putea cumpăra… tot Ploieştiul!
Acţionar principal al echipei Manchester City , cu o avere de 15 miliarde de lire sterline, Mansour este unul din cei 19 copii ai celei mai bogate familii regale din lume (cu o avere seiccifrată la un trilion de lire sterline), om politic şi de afaceri în Abu Dhabi, cu multe funcţii importante în Orientul Mijlociu (conduce cea mai importanta bancă din Golf, trustul International Petroleum Investment Company, preşedinte la Al Jazeera Sports Club şi
la… Autoritatea pentru Cursele de Cai din Emiratele Arabe Unite)! Doar gândindu-te că un astfel de nume poate fi asociat cu Hipodromul Ploieşti, te poţi gândi la ieşirea definitivă din anonimat a acestei investiţii! Cum, te poţi trezi dimineaţă, “ca din vis”, şi să-ţi dai seama că a fost o… “ţeapă”. Rămâne să vedem, nu a mai rămas mult până în 1 iulie! Iar 1 aprilie a trecut…

Premiul Constantin şi Elena, cu 6 cai la start

Revenind la “caii noştri”, reuniunea de duminică, începe cu ora 10.00, cu cinci curse de trap la număr, cea mai importantă fiind „Premiul Constantin şi Elena” (2200 de ron fond de premiere, 6 cai la start, cursă rezervată cailor de 4 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 1970 metri, programată să înceapă la ora 11.30), o cursă de galop, mai sus menţionată, plus atractivele întreceri de ponei – 3 la număr, care vor “umple” programul, în aşa fel încât să fie timp “mort” mult mai puţin.
Celelalte patru curse de trap vor fi: Premiul Carlos (ora 10.00), Premiul Catren (ora 10.30), Premiul Clasic (ora 11.00) şi Premiul Coran (ora 12.00).