Petre Apostol

De ieri, au început meciurile celei de-a XV-a ediţii a Campionatelor Europene de Box pentru cadeţi, copii în vârstă de 13 şi 14 ani, care se desfăşoară la Albena, în Bulgaria. Printre concurenţii de la competiţia continentală se regăseşte şi un reprezentant de la CSM Ploieşti, Alexandru Constantin, pregătit de antrenorii Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, cel din urmă făcând parte din delegaţia tricoloră.
Tânărul pugilist ploieştean este campion naţional la cadeţi, la categoria +90 kg, performanţă obţinută în luna aprilie, la Brezoi, în judeţul Vâlcea, şi care l-a propulsat în lotul naţional pentru competiţia din Bulgaria.
Europenele de la Albena au început cu meciurile preliminare, fiind programate să se desfăşoare 20 de categorii de greutate la băieţi şi 12 categorii de greutate la fete, reprezentând prima ediţie care propune meciuri şi la feminin. Finalele sunt programate să se desfăşoare marţi, 29 mai.
Aceasta este a doua ediţie a Europenelor pentru cadeţi găzduită de Bulgaria, după cea din 2010, anul trecut întrecerea fiind organizată, în premieră, de România. În istoria competiţiei, reprezentanţii României au cucerit două medalii de aur, Rusia deţinând supremaţia în acest sens, cu 150 de medalii de aur.