Petre Apostol

Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București a fost gazda etapei finale a Campionatelor Naționale de Atletism pentru juniori 2 (copii născuți în anii 2001 și 2002), desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute.
În prima zi a competiției naționale s-au remarcat și sportivi prahoveni, legitimați la Clubul Sportiv Școlar Ploiești și la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina.
De la gruparea câmpineană a sosit și cel mai bun rezultat, dintre reprezentanții prahoveni, Andreea Lungu adjudecându-și titlul național în cadrul probei de aruncare a discului. Eleva profesoarei Mihaela Marin este a 15-a în lume la categoria sa de vârstă (U18) în acest sezon, cu performanța de 47.71 metri, realizată la Tel Aviv, în Israel, în luna mai, fiind în cursă pentru un loc la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires, Argentina, în 9-btoamnă.
La competiția națională, tânăra atletă prahoveană, care este de-abia în primul an la junioare 2, nu a avut concurență pe măsura sa, câștigând medalia de aur, cu performanța de 46.45 metri, la peste nouă metri înaintea următoarei clasate, Alexandra Baltazar-Hall (Dinamo București, 37.28 metri, care este în ultimul an de juniorat 3). Podiumul a fost completat de Diana Costin (LPS Baia Mare, 34.76 metri).
De la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina a mai punctat Marius Vasile, sportiv pregătit de profesorul Nicolae Pavel. Acesta este, de asemenea, în primul an la categoria juniori 2 și component al lotului național, cu care a fost prezent la Balcaniadă, de curând, cucerind medalia de bronz pentru România la proba de aruncare a discului.
La competiția națională, în prima zi de concurs, atletul prahovean și-a trecut în palmares medalia de argint în cadrul probei de aruncare a greutății, cu performanța de 16.54 metri, fiind devansat doar de Marius Bîră (LPS Buzău – SCM Gloria Buzău, 17.91 metri), care se află în ultimul an la juniori 2. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat un alt sportiv care va trece de anul viitor la juniori 1, Robert Ilisei (Dinamo București), cu 15.46 metri.
Celălalt club prahovean care a punctat în prima zi a Naționalelor de juniori 2, de la București, CSȘ Ploiești, s-a remarcat în cadrul probei de ștafetă băieți 4×100 metri. Profesorii Maria Andrei și Florin Andrei au înscris în concurs două echipe, ambele aflându-se 9-cîn luptă pentru medalii, însă doar o ștafetă a reușit să urce pe podium.
Ștafeta A de la CSȘ Ploiești, alcătuită din Robert Ioniță, Florian Olteanu, Andrei Patrichi și Florin Nica, a cucerit medaliile de argint, trecând linia de sosire cu timpul de 44.28 secunde, la doar 19 sutimi de secundă de prima clasată, echipa de la CSM București, alcătuită din Ionuț Dinu, Andrei Cernat, Darius Florian, Mirel Stoica.
În seria a doua a concursului s-a dat, practic, lupta pentru medaliile de bronz, adjudecate de către sportivii de la CN „Mihai Eminescu” Oradea, Luca Hegeduș, Daniel Copil, Mark Fandly și Andrei Vereș sosind cu timpul de 45.82 secunde. Echipa B de la CSȘ Ploiești a fost contracandidata formației orădene la victorie în seria a doua, elevii profesorilor Maria Andrei și Florin Andrei ratând medaliile de bronz pentru o diferență de 43 de sutimi de secundă, ștafeta fiind alcătuită din Andrei Florea, Andrei Toma, Eduard Chivi și David Gudi.