Marcel Marin

Avântul Măneciu – CS Blejoi 1-2 (0-1)

Stadion: ”Avântul” Maneciu. Spectatori: 200. Au marcat: C. Savu (63) / Ir. Dumitru (45-11m, 59)
Avântul: Ene (75 Isar) – Zecheru, Al. Costache, Vancea, G. Stoica – Cârstocea, Paraschivoiu (66 Gh. Filip) – C. Savu, D. Stoian (cpt), M. Stoica – M. Constantin (75 C. Stoian). Antrenor: Dorinel Beznea.
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, Iordache, I. Filip, Anton (89 Teru) – Ir. Dumitru (cpt), Bojoagă (73 D. Badea) – Ghinea, Pîrvu (90 Oprea), Vl. Badea – Vintilă (83 Anghel). Antrenor: Răzvan Vlad.
Avertismente: Paraschivoiu (52) / Pîrvu (25), Cl. Stoica (79)
Arbitri: Eduard Zamfir (Ploieşti) – Emilian Chipon (Bucov), Valentin Dediu (Pantazi). Observator: Marian Popa (Ploieşti)
Jucatorul meciului: Irinel Dumitru (CS Blejoi)

Chiar dacă se putea acuza o stare de oboseală, normală după ce a avut şi meci de Cupă la mijlocul săptămânii, dar şi faptul că a venit fără câţiva dintre titulari (Cristi Mihăiţă – suspendat, Rudaru şi Ruptureanu – protejaţi după uşoare accidentări), CS Blejoi a reuşit să “închidă” sezonul Ligii A cu încă un succes, la Măneciu, scor 2-1 pentru oaspeţi. A fost un meci echilibrat, cu ocazii la ambele porţi, gazdele fiind cele care au început mai bine meciul – primele ocazii fiind trecute în contul lui C. Savu, acesta şutând peste poartă din mijlocul careului (min. 5), apoi tot el a fost blocat de Ad. Gheorghe (min. 8), după o pasă primită de la  Daniel Stoian.
Prima ocazie a oaspeţilor a aparţinut lui Pîrvu, care a evitat ,,pasul la ofsaid” făcut de fundaşii gazdelor, a pătruns singur spre poartă, însă şutul său a trecut pe lângă poartă.
În min. 32, după o cursă pe partea stângă, Ghinea a fost oprit în careu de Al. Costache, oaspeţii cerând penalti, însă centralul Eduard Zamfir, foarte aproape de fază, a lăsat jocul să continue.
În min. 40, Georgian Stoica a înscris cu capul din centrarea lui C. Savu, însă golul gazdelor a fost anulat pentru un ofsaid semnalizat de asistentul V.Dediu, pentru ca, la chiar ultima fază a primei reprize, Bojoagă să pătrundă pe partea dreaptă, de unde a centrat în careu, iar mingea a fost oprită cu mâna de Vancea, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Irinel Dumitru, care a deschis scorul pentru Blejoi, spre iritarea tribunelor, rămase cu “amintirea” reuşitei de dinainte, anulată de arbitru.
Partea secundă a fost începută mai bine de oaspeţi, în min. 49, Pîrvu – lansat de Vintilă, nereuşind să-l depăşească pe portarul Ene, care a respins în corner balonul, apoi, în min. 55, pe contraatac, Vintilă a şutat de la marginea careului, dar mingea s-a dus pe langă poartă, prevestind parcă golul doi. Care a venit la şutul lui Irinel Dumitru (min. 59, 0-2) care a şutat plasat de la 20 metri, mingea ducându-se în plasă, lângă bara din stânga lui Ene, tot oaspeţii având şi ocazia celui de-al treilea gol, un minut mai tarziu, când Bojoagă a şutat în bara laterală. Gazdele au revenit în joc, marcând golul de onoare, unul meritat, în min. 63, când Cosmin Savu a pătruns pe partea dreaptă, a driblat şi portarul apoi a înscris pentru 1-2.
Şi putea fi chiar egal, dacă în min. 80 şutul aceluiaşi Cosmin Savu, din lovitură liberă de pe partea dreaptă, era câţiva centimetri mai jos, mingea ştergând bara transversală! Oricum, un meci plăcut pentru finalul sezonului, gazdele încheind meciurile oficiale cu acest duel, în timp ce Blejoiul va avea trei partide oficiale, care vor ”defini” sezonul – finala Cupei şi ”dubla” de baraj.