Marian Dima

Chiar dacă nu au unde juca în judeţul nostru, rămas fără nicio reprezentare în fotbalul feminin, după desfiinţarea echipei CS Brazi, perioada în care Prahova a fost reprezentată la cel mai înalt nivel în acest sport a lăsat “ceva în urmă” – câteva fotbaliste, internaţionale, care au fost nevoite să-şi continue cariera în alte judeţe, departe de casă, pentru a putea să-şi “urmeze visul” – acela de a face fotbal!
Foarte important în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, unde a avut o pondere importantă la votul pentru şefia FRF, fotbalul feminin rămâne, din păcate, – ca performanţe, condiţii, spectatori, spectacol, interes, una dintre cenuşărese!

Mihaela Merlan – câştigătoare de Cupă umilită!

O dovedeşte şi povestea Mihaelei Merlan, fotbalista prahoveană, din Dumbrăveşti – sat Mălăieşti, care a activat la CSŞ Târgovişte, unde a primit “casă şi masă” pentru a juca fotbal pentru clubul care a câştigat, până la urmă, chiar Cupa României în acest sezon, după 3-0 în finală cu Heniul Prundu Bârgăului! “După finala Cupei am decis că e bine pentru mine să plec la alt club, chiar la Prundu Bârgăului, dar cei de la Târgovişte au cerut bani pe mine, jignindu-mă, pur şi simplu. Şi pot da multe astfel de exemple – că ei mi-au dat şansa să joc fotbal, că au cheltuit cu mine. Mi-au plătit o reţetă, dar când am avut rupt piciorul nu au fost cu mine la spital. Repet, în condiţiile în care nu am avut contract, nu am primit niciun leu, salariu, primă etc. Totul a culminat cu faptul că antrenorul Mihai Tătăranu le-a scris colegelor de echipă să nu mă cheme la premierea care se va face săptămâna asta, pentru câştigarea Cupei! Le certa, le întreba cine m-a anunţat… Am primit de la colege aceste mesaje! Este păcat că un club pentru care am jucat, unde am obţinut performanţe, se poartă astfel”, poveşteşte Merlan, care are promisiunea directorului de la CSS Târgovişte – Tănase – că va primi transferul. “Nu vreau să reclam la FRF, sper să ne înţelegem, până la urmă!” – spune fotbalista ajunsă la 22 de ani, care a reușit 5 goluri în Cupa României, sezonul acesta.

Nina Anca a trecut la futsal feminin!

O altă fotbalistă prahoveană – căpitanul echipei CS Brazi chiar, născută în satul Mehedinţa, Nina Anca – una dintre cele mai reputate fotbaliste ale României – se pregăteşte pentru debutul cu Naționala feminină de futsal a ţării noastre, care va susţine primele meciuri pe plan internațional, chiar în această vară, odată cu startul preliminariilor primului turneu final al Campionatului European de futsal rezervat fetelor!
David Asandei, fostul antrenor al echipei masculine CS United Galați, a bifat zilele trecute cel de-al doilea cantonament, la Odorheiu Secuiesc, iar Nina Anca (în ultimul sezon pentru Fair Play București) este una dintre cele care s-a “reprofilat”, pentru a face parte din cea mai tânără Naţională a României!
Nina Anca şi-a readus aminte cu plăcere de perioada CS Brazi, spunând, pentru site-ul FRF. “La Brazi, am reușit să construim o adevărată familie în jurul unei idei, aceea de a face fotbal. Am pus mult suflet acolo, la Brazi. După câțiva ani am plecat, iar la jumătate de an echipa a retrogradat și apoi a dispărut”.
În lotul avut la dispoziție de antrenorul David Asandei în cantonamentul de la Odorheiu Secuiesc se mai regăseşte o jucătorare trecută pe la Brazi – Lidia Moacă, şi ea legitimată acum, ca şi Nina Anca, la Fair-Play Bucureşti.

Lotul de futsal feminin al României

avem bSabina Radu (Chiaravalle Fiber Pasta), Linda Kaitar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Mirela Abălașei (Fair-Play București) – portari, Roxana Ion (Italcave Real Statte), Alexandra Nica (Fundacion Rayo Vallecano), Mariana Filipoiu (New Team Kick Off C5 Femminile Torino), Nina Anca, Valentina Petre, Lidia Moacă, (toate de la Fair-play București), Lucica Meleacă, Kinga Barabas, Mădălina Boroș (toate de la Ladies Târgu Mureș), Szidonia Papp, Csilla Balasz (Heniu Prundu Bârgăului), Elena Răduc (Universitatea Galați), Paula Agu (Vulpițele Galbene Roman).