Marian Dima, Marcel Marin

CS Păuleşti i-a “răpit” Blejoiului şansa primei Cupe a României, faza pe județ, precum şi şansa eventului în acest sezon, după ce a învins cu 2-0 în finala competiţiei, găzduită de arena “Ilie Oană”, sâmbătă seară. Chiar dacă a fost la concurenţă cu Mondialul din Rusia, 8-bfinala a adunat destui oameni în tribune şi, desigur, destule orgolii pe teren, unde rivalitatea sportivă dintre cele două echipe şi-a consumat un nou episod, cu Păuleştiul răzbunând rezultatele din campionat şi câştigând “exact când trebuia”.
Culmea, succesul reuşitei a venit având în prim-plan un jucător la care nimeni nu se aştepta, vedetele celor două echipe, destule la număr pentru nivelul fotbalului amator de la noi, fiind “eclipsate” de Ciprian Neacşu – cel care a decis, în doar trei minute, soarta trofeului! Un mijlocaş mai degrabă aproape de momentul când va pune ghetele în cui (este născut în 1985), pe care Păuleştiul l-a “ plimbat” şi pe la echipa a doua a comunei – Real Rio Cocoşeşti, şi care, de obicei, “stătea pe bancă”, dar care, acum, a fost “asul din mânecă”. Mai întâi, a deschis scorul cu o deviere perfectă a mingiei, cu capul, după o lovitură liberă executată de Bărăgan, de la 25 de metri, şutul-centrare ajungând aproape de vinclul porţii apărate de Adrian Gheorghe, în min. 48, când s-a deschis scorul. Apoi, 3 minute mai târziu, acelaşi jucător a reluat spre poartă, dintr-un corner executat de Ciobanu, mingea a fost blocată de un apărător advers – Ghinea, care, practic “i-a aşezat” şi mai bine balonul aceluiaşi Neacşu, care a făcut 2-0 cu un şut din 8-cmarginea careului mic! Şi, aşa s-a scris istoria finalei!

Adevăraţi “specialişti ai Cupei”

A fost, per-ansamblu, un meci cu puţine ocazii clare de gol, “închis”, specific unor partide cu miză, fazele de poartă fiind rare. Prima – şutul lui Cristian Mihăiţă – CS Blejoi, din afara careului, mingea atingând bara (min. 12), în timp ce Butufei a dat “replica” cu un şut din afara careului, respins de Ad. Gheorghe, ocaziile alternând, în prima parte, Badea (34 – şut centrare perfect, la care niciun coechipier nu a ajuns), respectiv Ţugui (min. 35 – şut respins în corner de portarul Blejoiului) încheind o primă repriză “albă” şi cu prea puţin fotbal.
Apoi, imediat după pauză, Păuleştiul a dat “lovitura” cu cele două goluri ale lui Neacşu şi, de aici, “ecuaţia” partidei a fost simplă, experienţa celor din Păuleşti în astfel de partide dovedindu-se decisivă!
Chiar dacă au mai fost câteva oportunităţi pentru Blejoi, Vintilă având două bune ocazii (min. 54, şut respins de Marinică de sub transverasă, apoi, în min. 69, Lungu a respins, de pe linia porţii, mingea expediată de acelaşi atacant ex-petrolist), Blejoiul nu a mai reuşit “să dea foc” final, să revină în joc, să pună presiune prin marcarea unui gol şi finalul a fost unul fără mari emoţii pentru “alb-albaştri”, care au gustat din şampania victoriei pe arena unde, acum un an, pierdeau finala, contra Petrolului – Păuleştiul având 3 trofee câştigate şi 4 finale jucate, în ultimii 4 ani!

Trofeu de adio pentru antrenorul Păuleştiului?

8-dCâştigarea Cupei ar putea fi ultima performanţă în mandatul lui Iulius Mărgărit la Păuleşti, unul dintre cei mai longevivi antrenori de pe banca unei echipe “de judeţ”, fiind la un pas de despărţire de cei cu care a câştigat câteva trofee importante în ultimii ani. Mărgărit va merge, cel mai probabil, la CSO Plopeni, nefiind exclus să fie urmat şi de câţiva dintre elevii săi de la Păuleşti.

CS Păuleşti – CS Blejoi 2-0 (0-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 500. A marcat: Ciprian Neacşu (48 şi 51).
CS Păuleşti: Marinică – Ţugui, Pripu (cpt), Lungu, Căpraru – Neacşu (79 Herea), Bărăgan, Butufei (90+2 Zamfir) – A. Damian (76 Pantilimonescu), Ciobanu (89 Cocu), Al. Radu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
CS Blejoi: A. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, Filip, Ghinea – Ir. Dumitru (cpt), Bojoagă – Ruptureanu (61 Anghel), Cr. Mihăiţă, Vl. Badea (80 Pîrvu) – Vintilă (82 Rudaru). Antrenor: Răzvan Vlad.
Au arbitrat: Mihai Safta (Iordăcheanu) – Cristian Lefter (Urlaţi), Diana Florea (Ploieşti). Arbitru de rezerva: Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli).  Observatori: Marian Deaconu (Ploiesti), Teodor Negoiţă (Măgurele)
Jucătorul meciului: Cipian Neacşu (CS Păuleşti)

Primă de 350 de lei pentru învingători

Jucătorii echipei CS Păuleşti au fost recompensaţi pentru câştigarea Cupei, nu numai cu 8-ediplome, medalii şi trofeul acordat de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova, ci şi cu câte 350 de lei, pentru fiecare titular, primă din partea clubului. În schimb, dacă ar fi câştigat Cupa, cei de la Blejoi ar fi fost un pic mai “bogaţi”, 500 de lei fiind cuantumul primei, anunţată înainte de joc, care ar fi fost chiar suplimentată, verbal, de către una dintre persoanele din conducere, fără efect însă. Probabil se “reportează” pentru … barajul cu Venus Independenţa, care îşi consumă primul act la finele acestei săptămâni!