Petre Apostol

De astăzi, până duminică, la Reşiţa şi la Baia Mare se vor desfăşura turneele finale din cadrul Campionatelor Naţionale de Handbal la categoria de vârstă junioare IV, copii născuţi în 2005 şi 2006, având drept de joc şi cel mult trei sportivi născuţi în 2007 sau 2008.
La Reşiţa, se va desfăşura turneul final din competiţia feminină, la care, printre cele 16 echipe participante, s-au calificat şi două reprezentante ale judeţului Prahova: CSM Ploieşti şi CSO Tricolorul Breaza. În faza semifinală, CSM Ploieşti a câştigat turneul din regiunea sa, urmând să facă parte din grupa D la turneul final, în vreme ce echipa CSO Tricolorul Breaza a ocupat locul al patrulea, fiind repartizată în grupa B, la Reşiţa.
Meciurile turneului final se vor disputa în două arene: Sala Sporturilor Reşiţa şi Sala Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa, echipele prahovene. Ambele grupe din care fac parte echipele prahovene sunt programate să se desfăşoare în Sala Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa.
CSM Ploieşti va debuta în compania formaţiei Torok Râmnicu Vâlcea, astăzi, de la ora 10:00, după care, tot astăzi, de la ora 17:00, va întâlni pe LPS Vaslui, pentru ca mâine, de la ora 9:00, se se confrunte cu CSŞ Viitorul Cluj.
De partea cealaltă, CSO Tricolorul Breaza va întâlni astăzi echipele Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa, de la ora 12:00, respectiv a CSŞ Galaţi, de la ora 19:00, urmând să încheie participarea din grupa preliminară în compania formaţiei Corona 2010 Braşov, mâine, de la ora 11:00.
Competiţia masculină la juniori IV programează turneul final la Baia Mare, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi la sala Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Vasile Alecsandri”. Printre cele 16 echipe calificate la turneul final se regăsesc şi trei reprezentante prahovene: CSO Mizil, CSM Ploieşti şi CSŞ Ploieşti, care s-au clasat în faza semifinală, în ordine, pe locurile 2, 3 şi 4, în urma formaţiei CSM Bucureşti.
La turneul final, CSO Mizil face parte din grupa A, programată să se desfăşoare la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, urmând să se întâlnească, pe rând, cu HC Beldiman Arad (astăzi, ora 10:00), LPS Iaşi (astăzi, ora 17:00), CSŞ Făgăraş (mâine, ora 9:00).
CSM Ploieşti va evolua în grupa B, care va avea loc la sala Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Vasile Alecsandri”, urmând să debuteze cu LPS Târgu Jiu (astăzi, ora 10:00), pentru a se confrunta, apoi, cu LPS Vaslui (astăzi, ora 17:00), respectiv cu Transilvania Braşov (mâine, ora 9:00).
Echipa CSŞ Ploieşti a fost repartizată în grupa C, care se va desfăşura tot la sala Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Vasile Alecsandri”, urmând să evolueze în compania formaţiilor Unirea Sânnicolau Mare (astăzi, ora 12:00), HC Dobrogea Sud Constanţa (astăzi, ora 19:00), CSŞ Odorhei (mâine, ora 11:00).
Sistemul de desfăşurare este similar la feminin şi la masculin, primele două clasate din fiecare grupă preliminară urmând să se califice în grupele principale, continuând cursa pentru medalii, în vreme ce ultimele două clasate din fiecare grupă preliminară vor evolua în grupele secundare pentru stabilirea locurilor 9-16. Primele două clasate din grupele principale vor avansa în semifinale, care sunt programate sâmbătă, de la orele 18:00, respectiv 19:00. Finalele vor avea loc duminică, de la orele 11:00 (finala mică), respectiv 12:00 (finala mare).
Grupele preliminare în competiţia feminină, la Reşiţa:
GRUPA A – Sala Sporturilor
ACS United Galaţi – Locul 1 Grupa Semifinală 1
CSM Bucureşti – Locul 2 Grupa Semifinală 2
LPS Banatul Timişoara – Locul 3 Grupa Semifinală 3
Phoenix Baia Mare – Locul 4 Grupa Semifinală 4
GRUPA B – Sala Sporturilor
CSŞ Bacău – Locul 2 Grupa Semifinală 1
CSO Pantelimon – Locul 3 Grupa Semifinală 2
CSŞ Petrosani – Locul 4 Grupa Semifinală 3
Miercurea Ciuc – Locul 1 Grupa Semifinală 4
GRUPA C – Sala Liceului Teoretic „Traian Vuia”
CSŞ Galaţi – Locul 3 Grupa Semifinală 1
Tricolorul Breaza – Locul 4 Grupa Semifinală 2
Lic. Teor. „Traian Vuia” – Locul 1 Grupa Semifinală 3
Corona 2010 Braşov – Locul 2 Grupa Semifinală 4
GRUPA D – Sala Liceului Teoretic „Traian Vuia”
LPS Vaslui – Locul 4 Grupa Semifinală 1
CSM Ploieşti – Locul 1 Grupa Semifinală 2
HC Torok Rm. Vâlcea – Locul 2 Grupa Semifinală 3
CSŞ Viitorul Cluj – Locul 3 Grupa Semifinală 4

Grupele preliminare în competiţia masculină, la Baia Mare:
GRUPA A – Sala Polivalentă „Lascăr Pană”
LPS Iaşi – Locul 1 Grupa Semifinală 1
CSO Mizil – Locul 2 Grupa Semifinală 2
HC Beldiman Arad – Locul 3 Grupa Semifinală 3
CSŞ Făgăraş – Locul 4 Grupa Semifinală 4
GRUPA B – Sala Şc. Gimn. nr. 5 „Vasile Alecsandri”
LPS Vaslui – Locul 2 Grupa Semifinală 1
CSM Ploieşti – Locul 3 Grupa Semifinală 2
LPS Tg. Jiu – Locul 4 Grupa Semifinală 3
ACS Transilvania Brasov – Locul 1 Grupa Semifinală 4
GRUPA C – Sala Şc. Gimn. nr. 5 „Vasile Alecsandri”
HC Dobrogea Sud Constanţa – Locul 3 Grupa Semifinală 1
CSŞ Ploieşti – Locul 4 Grupa Semifinală 2
Unirea Sânnicolau Mare – Locul 1 Grupa Semifinală 3
CSŞ Odorheiul Secuiesc – Locul 2 Grupa Semifinală 4
GRUPA D – Sala Polivalentă „Lascăr Pană”
CSU Suceava – Locul 4 Grupa Semifinală 1
CSM Bucureşti – Locul 1 Grupa Semifinală 2
CSM Şcolar Reşiţa – Locul 2 Grupa Semifinală 3
AH Minaur Baia Mare – Locul 3 Grupa Semifinală 4