Petre Apostol

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova, Asociația Județeană de Șah Prahova şi Clubul Sportiv Universitar Ploiești au organizat sâmbătă, la Ploiești, Festivalul Internațional de Șah „Cupa Hotel Central”, la care au participat 132 de sportivi. Director de turneu a fost Constantin Țurlea, președintele Asociației Județene de Șah Prahova, iar arbitrajul a fost asigurat de arbitrul internațional Radu Cătălin Chirilă (la şah rapid) și de arbitrul internațional Dinu Ioan Nicula (la dezlegări de studii şi de probleme).
Festivalul a început cu întrecerea de dezlegări de studii şi de probleme, care a fost câștigată de Cristian Șerban, iar pe poziția a doua s-a clasat Alexandra Pătru, ambii fiind componenţi ai CSU Ploiești.
Concursul de șah rapid s-a desfășurat pe parcursul a șapte runde, la capătul cărora câştigător a fost desemnat marele maestru internațional Bogdan Deac (Politehnica Iași-Steaua București), învingător în toate cele şapte partide disputate! Pe poziția a doua s-a situat marele maestru internațional Marius Manolache (CS Studențesc Medicina Timișoara), cu 5,5 puncte, în vreme ce podiumul a fost completat de maestrul internațional Vlad Tomescu (ACS Phoenix Buzău), tot cu 5,5 puncte. În clasamentul feminin, câştigătoare a fost Alexandra Pătru (CS Universitar Ploiești), care a adunat 4,5 puncte în cele șapte runde disputate.
În concursul destinat copiilor cu vârsta până la 12 ani, pe primul loc s-a clasat Cotoroş Eduard (ACS Fianchetto Constanţa), cu 6 puncte din 7 posibile, acesta fiind urmat în clasament de Chivu Răzvan Gabriel (CSU Ploiești), tot cu 6 puncte, iar medalia de bronz a revenit sportivului Vişoiu Alexandru (Clubul Central de Şah București). Festivitatea de premiere a fost oficiată de catre președintele Asociației Județene de Șah Prahova, Constantin Țurlea, împreună cu reprezentanta staffului tehnic Andrada Popa și cu arbitrii internaţionali Radu Cătălin Chirilă și Dinu Ioan Nicula.