Petre Apostol

La Constanţa, de astăzi până duminică, se va desfăşura Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică pentru Junioare Mici (categoria a III-a: 11-12 ani; categoria a IV-a: 9-10 ani). Printre cluburile prezente la competiţie se regăseşte şi CSM Ploieşti, care la ediţia de anul trecut a cucerit medaliile de argint la categoria a III-a, în ierarhia pe echipe.
Din acea echipă au rămas la această categorie de vârstă Sabina Enache şi Anisia Drăgan, care sunt, de altfel, singurele gimnaste de la CSM Ploieşti din competiţia de la categoria a III-a. Confirmând performanţele din 2017 cu rezultate bune înregistrate în prima parte a anului la turnee internaţionale, Sabina Enache se numără printre favoritele acestei ediţii, iar gimnasta ploieşteană reprezintă chiar imaginea competiţiei, fiind pe afişul oficial al campionatului.juniopare b
Clubul ploieştean va avea şi trei reprezentante la categoria a IV-a, urmând să participe Elena Murărescu, Antonia Nuţă şi Eva Popescu.
Gimnastele ploieştene sunt antrenate de Liliana Băescu şi Simona Puiu, prima dintre acestea fiind şi arbitru la competiţie, având brevet internaţional de categoria a III-a.
De menţionat că alături de gimnastele care vor concura de la CSM Ploieşti sunt prezente şi colegele lor mai mari din lotul naţional de junioare, Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan şi Gabriela Constantin, cea din urmă făcând parte din echipa medaliată cu argint anul trecut.
Campionatul va începe astăzi, de la ora 10:00, cu obiectul coardă, la categoria a IV-a, junioarele de la categoria a III-a urmând să înceapă concursul de la ora 14:20, cu obiectele cerc şi minge.
Mâine, sâmbătă şi duminică (zi în care sunt programate finalele pe obiecte), întrecerile vor începe cu o oră mai târziu, junioarele de la categoria a IV-a evoluând în prima parte a zilei.