Marcel Marin, Marian Dima

CS Câmpina – Unirea Urlaţi 1-2 (1-0)
Stadion: Blejoi. Spectatori – circa 50. Au marcat: Al. Badea (4) / Cl. Ilie (75), I. Dragomir (89).
CS Câmpina: Buta – L. Voicu,V. Banu(cpt), Sărăţeanu, M. Iordache – Al. Badea, Cordoşi, D. Dumitru, Zob – Micuţă, Mârzea (75 Corind). Antrenor: Robert Opatchi
Unirea: Micu – Fl. Mărgărit, Cl Ilie (cpt), C. Sandu, F. Savu – I. Dragomir, V. Chercheaţă, Dragomir (55 Panțică), Ghica – Pleşa (46 Dicu), R. Nedelcu (71 S. Radu). Antrenor: Mihai Ungureanu
Carteonaşe galbene: -/ Cl. Ilie (40), Fl. Mărgărit (56), I. Dragomir (66), S. Radu (84)
Au arbitrat: Eduard Neagu (Poienarii Apostoli) – Paul Manu, Bogdan Ciocoiu (Ploieşti). Observatori: Mihail Ionescu, Traian Notaru (Ploieşti)
Jucătorul meciului: Claudiu Ilie (Unirea)

Finala Cupei judeţene rezervată juniorilor A – competiţie organizată în premieră la nivelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova – a revenit celor de la Unirea Urlaţi. Formaţie în cadrul căreia, consecvenţa lui Mihai Ungureanu pentru fotbalul juvenil, alături de ajutorul venit de la Marius Matei, odată cu instalarea acestuia pe banca tehnică a echipei din Urlaţi, au crescut seminificativ calitatea fotbalului, efectivul numeric , astfel că, după ce “prima 8-eechipă” nu a avut nicio emoţie în retur, în Liga A, acum, echipa de juniori “mari” a reuşit să aducă şi un trofeu în vitrina clubului.
Un succes important, împotriva echipei din Câmpina, care a câştigat ultimele două sezoane întrecerea juniorilor A, pe judeţ, dar care, se află în declin, de vină fiind, probabil, şi problemele privind litigiul cu HM Câmpina, privind plata grilelor de formare pentru unii dintre fotbalişti, care îşi pun amprenta pe activitatea echipei, din ce în ce mai mult.
A fost un meci cu două părţi distincte: prima – una în care câmpinenii au părut “mai fotbalişti”, marcând şi un gol, apoi, cea secundă, una diametral opusă, cu Urlaţiul “vioara întâi” şi cu cei din Câmpina “morţi” din punct de vedere fizic.
Badea a deschis repede scorul, în min. 4, cu un şut de la 18 metri – poziţie centrală – în stânga portarului, la firul ierbii, dar după acest început furtunos al câmpinenilor, aceştia s-au “stins” în joc, treptat, având din ce în ce mai puţine ocazii. În schimb, urlăţenii au crescut constant în joc, adunând, în repriza secundă nu mai puţin de 5 ocazii clare de gol, inclusiv o situaţie de trei contra unu şi singuri cu portarul advers! Egalarea a venit relativ târziu, în min. 75, când Claudiu Ilie a făcut 1-1 cu un şut din interiorul careului, lateral dreapta, pe colţul scurt. Apoi, meritat, Unirea a reuşit victoria pe final de meci, în min 89, când Ionuţ Dragomir a reluat în plasă din marginea careului mic, o minge venită din bară (şut Panţică), finalul găsind ambele echipe “cu garda jos”.
AJF Prahova a oferit la final atât trofeul pentru câştigarea campionatului juniorilor A – acordat celor de la CS Câmpina, cât şi trofeul Cupei, primit de Unirea Urlaţi, copiii pozându-se împreună, cu cele două trofee, pentru Urlaţi, viitorul în Liga A, în următorii 2-3 ani, părând asigurat.
În schimb, pentru CS Câmpina ar putea fi… ultima poză, “mersul” litigiului cu HM Câmpina ducând către excluderea din competiţii, în cazul în care nu se va plăti debitul de peste 20.000 de ron!