Aproape două mii de litri de ţuică – găsiţi la un bărbat din Vălenii de Munte!

F. T.

Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au acționat joi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii şi comercializării alcoolului și a băuturilor alcoolice în județ. În acest context au fost verificați opt agenți economici și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.000 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri (1.740 țigarete, 80 litri băuturi alcoolice, 87 kg legume etc.), în valoare de 6.049 lei.
Într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, în care se amintește despre aceste controale, se mai precizează faptul că, în cadrul aceleiași acțiuni, “având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal și în baza unui mandat emis de Judecătoria Vălenii de Munte, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție și la domiciliul unui bărbat de 63 de ani din comuna Drajna. Cu această ocazie, au fost găsiți 1.983 litri de țuică din fructe, cantitate deținută în afara unui antrepozit fiscal autorizat sau a unei gospodării individuale autorizate să producă și să dețină băuturi alcoolice pentru consum propriu, de către autoritatea vamală competentă. De asemenea, s-a constatat că pentru cantitatea de țuică, deținătorul nu a plătit acciza către bugetul de stat, aceasta fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea cuantumului prejudiciului cauzat”.
Pe cale de consecință, oamenii legii continuă cercetările care vizează comiterea infracțiunilor de ,,producere și deținere în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzute de Codul Fiscal.