• În zona respectivă, stratul compact de zăpadă măsoară șase metri

V. Stoica

Salvamontiștii prahoveni monitorizează periodic grosimea stratului de zăpadă din Valea Coștilei, din Bucegi, pentru a observa dacă există posibilitatea de a căuta trupui tânărului luat de avalanță la începutul acestui an, în zona respectivă.
Ultimele măsurători, făcute la sfârșitul săptămânii trecute, nu sunt satisfăcătoare. Potrivit Salvamont Prahova, grosimea stratului compact de zăpadă este de peste șase metri, ceea ce înseamnă că încă nu se poate interveni pentru căutarea trupului tânărului de numai 30 de ani.Valea Costilei
La mijlocul lunii ianuarie 2018, echipele de salvanontiști de la Bușteni și ale Serviciului Județean Salvamont Prahova, ajutate de colegii lor din alte zone din țară, au scotocit, vreme de câteva zile, zona Văii Coștilei, sperând să găsească trupul tânărului alpinist surprins de avalanșă. Cu toate că s-a apelat și la câini specializați în căutarea persoanelor dispărute în avalanșe, salvatorii montani nu au avut șanse de izbândă.
Mai mult decât atât, din cauza riscului crescut de declanșare a unor avalanșe care ar fi putut să le pună chiar și lor viața în pericol, salvamontiștii au fost nevoiți, după câteva zile, să abandoneze acțiunile de căutare a tânărului care și-a găsit sfârșitul îngropat sub tone de zăpadă.