Petre Apostol

Joi seară, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open (New York, Statele Unite ale Americii), şi-a stabilit confruntările de pe tablourile principale, la feminin fiind prezentă şi jucătoarea prahoveană Ana Bogdan. Aflată pe locul 74 în clasamentul mondial WTA, sportiva din Prahova este direct calificată pe tabloul principal, fiind la a treia prezenţă la turneul din New York.
Atât în 2016, cât şi în 2017, jucătoarea din Sinaia a acces până în turul secund al turneului US Open, de fiecare dată drumul său fiind oprit de către aceeaşi sportivă – Monica Niculescu. În 2016, Ana Bogdan a obţinut calificarea pe tabloul principal din faza preliminară, după care a trecut de Sorana Cîrstea, în primul tur, scor 0-6, 7-5, 6-2, după care a cedat cu Monica Niculescu, scor 0-6, 1-6.
La ediţia de anul trecut, sportiva prahoveană a fost acceptată direct pe tabloul principal, fiind pe locul 108 WTA la acea vreme, iar în turul întâi a trecut cu americanca Taylor Townsend, scor 6-4, 4-6, 6-3, după care a fost eliminată de Monica Niculescu, dar în urma unei confruntări mult mai echilibrate decât în 2016, scor 2-6, 6-3, 3-6.
Anul acesta, Ana Bogdan a pătruns în premieră în Top 100 WTA, chiar în urma performanţei înregistrate la primul turneu de Mare Şlem, Australian Open. La întrecerea de la Melbourne, sportiva prahoveană şi-a realizat cea mai bună performanţă de până acum la un turneu de Mare Şlem, ajungând în turul al treilea, fiind oprită de a 17-a favorită de atunci, Madison Keys (Statele Unite ale Americii), după ce le eliminase pe Kristina Mladenovic (Franţa, cap de serie nr. 11) şi pe Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 54 WTA la acea vreme).
Revenind la turneul new-yorkez, conform tragerii la sorţi efectuate joi seară, Ana Bogdan are o şansă bună de a ajunge şi de această dată în turul secund, urmând să întâlnească o jucătoare din calificări. Însă, în turul secund ar putea avea parte de o confruntare cu o sportivă din Top 10, Karolina Pliskova (locul 8 WTA), din Cehia, care va evolua în compania Zarinei Diyas, din Kazahstan, aflată pe locul 62 WTA.
Pe tabloul principal la US Open mai sunt calificate direct încă cinci sportive din România, care vor evolua astfel: Simona Halep (locul 1 WTA, cap de serie nr. 1) – Kaia Kanepi (Estonia, locul 44 WTA), Irina Begu (locul 58 WTA) – Jennifer Brady (Statele Unite ale Americii, locul 66 WTA), Sorana Cîrstea (locul 52 WTA) – Alison Riske (Statele Unite ale Americii, locul 76 WTA), Monica Niculescu (locul 61 WTA) – cu o jucătoare din calificări, Mihaela Buzărnescu (locul 20 WTA, cap de serie nr. 21) – Marketa Vondrousova (Cehia, locul 102 WTA).
De asemenea, pe tabloul principal mai putea ajunge o sportivă din România, Alexandra Dulgheru (cap de serie nr. 30 în calificări, locul 141 WTA), care urma să o întâlnească pe tunisianca Ons Jabeur (cap de serie nr. 8, locul 114 WTA), în ultimul tur al calificărilor.