Petre Apostol

În cadrul zilei a treia de la Campionatele Mondiale de Box pentru tineret, care au loc la Budapesta, în Ungaria, a urcat în ring şi reprezentantul ploieştean din lotul naţional, Gabriel Marian Şchiopu, elevul antrenorului emerit Ion Moroiţă, de la CS Petrolul Ploieşti.
Medaliat cu bronz în urmă cu doi ani la Europenele de juniori, pugilistul ploieştean a trecut, în primul tur al categoriei 52 kg, de japonezul Kazuki Anaguchi, meci disputat marţi, în prima zi a competiţiei din capitala Ungariei. Gabriel Şchiopu nu a avut, însă, mare noroc la tragerea la sorţi, astfel că, în turul al doilea, a boxat cu actualul campion european de tineret, englezul Ivan Price, care îl învinsese pe armeanul Artur Bazeyan, în runda inaugurală. De altfel, la Europene, pugilistul britanic a fost cel care i-a stopat drumul sportivului ploieştean, care a încheiat, în final, pe locul al nouălea.
Sportivul petrolist nu a reuşit surpriza, cedând duelul cu Ivan Price, după o decizie unanimă a arbitrilor-judecători, scor 5:0, patru văzându-l câştigător pe englez cu 30:26, iar unul – cu 30:27.
Astfel, Gabriel Şchiopu a ratat şansa de a ajunge în sferturile de finală, care sunt programate mâine şi în care se vor duela următorii sportivi: Ivan Price (Anglia) – Hichem Maouche (Algeria), Karim Serkebayev (Kazahstan) – Luiz Oliveira (Brazilia), Samandar Kholmurodov (Uzbekistan) – Asa Stevens (Statele Unite ale Americii), Bhavesh Kattimani (India) – Badr Berhili (Maroc).