Petre Apostol

Peste două săptămâni, se va da startul Turului României la ciclism, competiţie de categorie 2.2 în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, care reînvie astfel tradiţia Micii Bucle, după o pauză de cinci ani. Întrecerea, care se va desfăşura între 18 şi 23 septembrie, va traversa şi judeţul Prahova, în penultima etapă.
Reprezentanţii Federaţiei Române de Ciclism, organizatoarea evenimentului, au anunţat detaliile etapei care va traversa Prahova, în data de 22 septembrie, care se va întinde pe distanţa de 124,7 kilometri, fiind dedicată, în special, sprinterilor.
Runda va începe din Buzău, de la ora 13:00, caravana ciclistă îndreptându-se spre Târgovişte. Mare parte a etapei, însă, va avea loc în Prahova, unde este programat şi unul dintre cele trei sprinturi intermediare ale etapei. Cicliştii vor intra în Prahova prin Mizil, dinspre Săhăteni, pe DN 1B, la kilometrul 40,6 al etapei fiind programat al doilea sprint al rundei, la Ceptura.
Apoi, traseul va trece prin Loloiasca, Albeşti-Paleologu, Valea Călugărească, Chiţorani, pentru ca, după Bucov, să ocolească oraşul Ploieşti, îndreptându-se spre Blejoi, pe DN 1A, după care se va reveni pe DN 1B, mergând spre Ariceştii Rahtivani, Stoeneşti, intrând în judeţul Buzău, unde este imediat programat un sprint intermediar, la Dărmăneşti. Etapa se va încheia în Târgovişte, în dreptul parcului de lângă Monumentul Eroilor.
Turul României a ajuns la ediţia cu numărul 51, recordul de victorii consecutive aparţinând regretatului ciclist prahovean Constantin Dumitrescu, care a câştigat la ediţiile disputate în 1954, 1955 şi 1956. Competiţia a traversat judeţul Prahova ultima dată în 2011, ediţie în care se impunea Andrei Nechita, ultimul român câştigător al Micii Bucle.