• Fondurile pentru construcţie și dotări au venit de la Consiliul Judeţean și administraţia locală

V. Stoica

Șapte localități din zona de sud a județului Prahova vor avea parte de servicii de urgență asigurate prin intermediul Centrului pentru Situații de Urgență care a devenit operațional la Balta Doamnei. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, centrul va deservi zona de sud a județului Prahova, fiind foarte util, deoarece se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență (accidente, incendii, inundații, urgențe medicale etc), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada A3, ceea ce înseamnă că se va putea ajunge mult mai ușor și la eventualele accidente produse pe autostrada București-Ploiești. Localitățile care intră în competența Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt Gorgota, Poienarii Burchii, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești.
Proiectul ,,Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD de tip B2, operată de paramedici.
Reprezentanții Consiliului Județean Prahova precizează că se au în vedere şi alte proiecte similare, menite să asigure o acoperire optimă în situații de urgență la nivelul întregului județ.