Tribunalul și Curtea de Apel se vor muta, la anul, în Palatul Justiţiei !

F.T.

Odată cu reînceperea activității instanțelor prahovene, după vacanța judecătorească, au avut loc o serie de mutări în ceea ce privește spațiile în care instanțele din Ploiești își desfășoară activitatea.
Astfel, dacă spre sfârșitul lunii august, la sediul de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 6 ( fostul Tribunal ) au început să funcționeze numai Registratura și Arhiva, mai nou, în clădirea consolidată se desfășoară inclusiv ședințele de judecată.
Însă, atenție ! Pe strada Gheorghe Lazăr va funcționa de-acum înainte numai Judecătoria Ploiești, nu și Tribunalul Prahova, cum se întâmpla până în urmă cu trei ani, înainte de începerea lucrărilor de consolidare.
În ceea ce-i privește pe judecătorii de la Tribunal, cât și pe cei de la Curtea de Apel Ploiești, aceștia au rămas să-și continue activitatea în imobilele de strada Văleni nr 44 ( magistrații de la Tribunal) și, respectiv, Palatul Culturii. Tot pe strada Văleni s-a mutat, de curând, și Secția a II-a Civilă Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului, secție care, în urmă cu trei ani, era mutată din Piața Victoriei nr. 10 la etajul III al complexului comercial Winmarkt ( Omnia), acolo unde se plătea, lunar, o chirie de 5,8 euro pe metru pătrat. Iar suprafața închiriată în magazin era de 985 de metri pătrați…
În ceea ce privește viitorul sediu al celorlalte două instanțe – Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Prahova – acesta va fi Palatul de Justiție. Iar potrivit unor surse din cadrul instanțelor prahovene, definitivarea lucrărilor la noul sediu ar urma să aibă loc la anul.