F.T.

În urma a șase descinderi efectuate de către oamenii legii de la Secția de Investigații Criminale din cadrul Poliție Ploiești la sfârșitul săptămânii trecute, au fost ridicați șase indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.
Perchezițiile au avut loc în Ploiești, ca urmare a plângerilor făcute făcute de către părțile vătămate, păcălite prin metoda „Accidentul”. În urma descinderilor, au fost ridicați șase indivizi, aceștia fiind suspectați că ar fi păcălit opt ploieșteni, suma totală luată de la aceștia ridicându-se la aproximati 67.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “în baza materialului probator a fost formulată propunere de trimitere în judecată față de cei șase bănuiți, dosarul penal cu suspecții ajungând la un procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”. În contextul de mai sus, poliția prahovaenă reamintește cetățenilor, în special persoanelor în vârstă, să nu dea curs sfaturilor unor așa – ziși binevoitori, care se prezintă fie doctori, fie avocați și pretind, telefonic, diferite sume de bani de la părțile păgubite, mințindu-le că o rudă a celui care răspunde la telefon ( de regulă o persoană în vârsă), a suferit un accident grav sau este autorul unui accident garv , iar pentru a scăpa cu viață ori, după caz, de rigorile legii, cel apelat să vireze într-un cont bancar diverse sume de bani.