F. T.

Numai cine nu s-a îmbătat măcar o dată-n viață nu cunoaște prieteniile ad- hoc care se nasc între tovarășii de pahar. Și ce destăinuiri își fac… Și ce darnici sunt unii cu alții… Și cum mai dau, unul câte unul, pe rând, o bere sau un rachiu… Și, mai departe, scrie în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova. Adică, această metodă – numită și “împrietenirea” – aduce nu numai dureri de cap a doua zi, ci și percheziții. De aceea, ieri, la primele ore ale dimineții, polițiștii au descins la două locații, la persoane bănuite de comiterea a ceea ce scriam mai sus – aplicarea “ metodei împrietenirea”, urmată, însă, de furt. “Din cercetări au rezultat indicii că, în luna octombrie a.c., persoanele în cauză (suspecții – n.n.), sub pretextul că intenționează să-l ajute pe păgubit (cel care se afla în stare de ebrietate –n.n.) s-ar fi împrietenit cu acesta din urmă și i-ar fi pătruns în locuință. Ulterior, i-ar fi distras atenția și i-ar fi sustras mai multe bunuri și bani”.
Cert este că a doua zi, păgubitul, un ploieștean, condus ce-i drept acasă, s-a trezit că-i lipsesc nici mai mult nici mai puțin de 4.500 de lei din casă !
Pentru a lămuri cu exactitate situația – cât și ce-au băut, dar mai ales cine a furat și unde-s banii? -, trei persoane erau, ieri, audiate la sediul poliției de pe „Vasile Lupu”.