V. Stoica

Contractele subsecvente de deszăpezire a drumurilor județene au intrat în vigoare începând de ieri, termenul limită al acestora fiind mijlocul lunii martie 2019. Conform reprezentanților Consiliului Județean Prahova, pentru perioada acestui sezon rece sunt pregătite 45.624 de tone de nisip şi 4.562 de tone de sare în amestec, cu precizarea că pentru un metru pătrat supus acţiunii de combatere polei-gheaţă se folosesc
110 g amestec (100 g nisip și 10 g sare).
Pentru menţinerea drumurilor în stare de viabilitate vor fi disponibile, potrivit aceleiași surse, 136 de utilaje de specialitate (încărcător frontal, utilaj multi-funcţional autogreder, buldoexcavator, autoutilitară, autofreză).
Acestea vor fi utilizate atunci când situația o impune, în funcție de informaţiile pe care le preiau prestatorii, din prognozele meteo, din informaţii preluate de la poliţie sau de administraţiile publice locale ori direct din deplasări în teren.
De asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Prahova a fost înfiinţat un centru de preluare și de transmitere de informaţii, care va deveni operaţional atunci când situația o impune. Prahovenii vor avea posibilitatea să se informeze sau să sesizeze anumite aspecte legate de circulația în condiții de iarnă pe drumurile județene, la numerele de telefon 0244/514.545 – int. 290 și 0786.715.157.