F.T.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, ajutaţi de jandarmi montani şi salvamontişti au reuşit să stingă un incendiu de vegetaţie uscată care izbucnise în golul alpin de pe Valea Dorului, din Sinaia.
După cum ne-a precizat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova, alarma a fost dată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă „112”, iar intervenţia a fost destul de dificilă, în contextul în care, din cauza terenului accidentat, autospecialele de stingere cu apă şi spumă nu au putut ajunge la locul în care ardea, iar cei 16 pompieri, precum şi salvamontiştii şi jandarmii care au intervenit, au fost nevoiţi să parcurgă o distanţă destul de mare pe jos.
Potrivit interlocutoarei noastre, a fost afectată o suprafaţă de aproximativ două hectare de vegetaţie uscată – în special jnepeniş – iar ultimul focar a fost lichidat în jurul orei 6 a dimineţii zilei de ieri. Cauza probabilă a arderii ar fi fost un foc lăsat nesupravegheat, însă acest lucru urmează să fie stabilit de către angajaţii de specialitate ai instituţiei.
Reamintim că, în această toamnă – în special în luna octombrie – din cauza secetei, la nivelul judeţului Prahova a fost contabilizată o medie de aproximativ trei incendii pe zi, fiind afectate aproximativ 60 de hectare de teren.