Petre Apostol

Noul sezon din sporturile de iarnă a început din această lună, iar la finalul săpămânii trecute pentru unul dintre tinerii de perspectivă ai României la skeleton, ploieșteanul Mihail Sebastian Enache, a reprezentat debutul în Cupa Intercontinentală. Pregătit de antrenorul Marius Ene, atât la lotul național, cât și la CSO Sinaia, sportivul de 20 de ani din Ploiești a fost prezent la Jocurile Olimpice de Tineret din 2016 (locul 14), iar în sezonul precedent, în luna ianuarie a anului acesta, a ocupat locul al zecelea la Campionatele Mondiale de Juniori disputate la St. Moritz, în Elveția.
În startul actualului sezon competițional, după o perioadă de pregătire în Canada, unde a participat și la o etapă din Cupa Nord-Americană, la Whistler, ocupând locul 15, Sebastian Enache a revenit pe tărâm european. Săptămâna trecută, acesta a luat parte la primele două etape din Cupa Intercontinentală, desfășurate pe pârtia de la Innsbruck, din Austria.
Sportivul prahovean a încheiat ambele etape disputate pe locul 22, nereușind, astfel, în niciuna dintre runde să se califice în manșa finală, la care au acces primii 20 de clasați. În prima etapă, Enache a fost la 24 de sutimi de secundă de locul 20, în vreme ce în runda a doua a încheiat la doar 16 sutimi de secundă de respectiva poziție.
Ambele etape din Cupa Intercontinentală au fost câștigate de sportivi din Marea Britanie, Craig Thompson obținând victoria în prima rundă, în timp ce Marcus Wyatt s-a impus în cea de-a doua rundă.
Prin cele două clasări pe locul 22 de la etapele desfășurate la Innsbruck, Sebastian Enache a adunat 56 de puncte în clasamentul Cupei Intercontinentale, ocupând poziția a 19-a, fiind, totodată, al șaptelea junior din ierarhie. Următoarele etape din Cupa Intercontinentală sunt programate pe 23 și 24 noiembrie, la Winterberg, în Germania.