Marian Dima

Fostul junior al Petrolului şi Chimei Brazi, Sorin Ciobanu – jucător ajuns la 29 de ani, care în cariera sa a bifat inclusiv prezenţe în Liga I, la Sportul Studenţesc – se află, de ani buni, în Austria!
Ciobanu evoluează în Liga a III-a, la Stadl Paura, o formaţie unde sunt încă doi români, alături de el, Alin Roman (fost prim-divizionar, la Dinamo), respectiv Robert Ambrozie (ex Ştiinţa Miroslava), echipa austriacă fiind de altfel un “conglomerat” multi-naţional, cu 3 spanioli, doi bosniaci, trei români şi câte un sârb, croat, respectiv sloven!
Ciobanu – titular de bază al echipei austriece din Regionalliga Central, una dintre cele trei serii de eşalon 3 austriac – a fost nominalizat într-un concurs susţinut de o casă de pariuri pentru titlul de “ Jucătorul anului 2018”, clasament unde, după prima serie de voturi (jurizarea din partea publicului continuă pînă în decembrie), jucătorul nostru este pe locul 2! Ciobanu se luptă pentru acest titlu cu un jucător austriac, Elsnieg Dietter, fotbalist cu un CV excelent pentru Liga a III-a austriacă, în cariera sa trecând pe la formaţii precum Sampdoria sau Frosinone!