Petre Apostol

La sala de sport a Universităţii de Vest din Timişoara, au avut loc, în perioada 16-18 noiembrie, probele Campionatelor Naţionale de Badminton la categoriile Elite şi U15. Printre sportivii prezenţi în competiţia de la U15 s-au regăsit şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Comuna Berceni, pregătiţi de antrenorul Adrian Basarabeanu. Iar sportivii prahoveni au înregistrat rezultate foarte bune, fiind pe podiumul de premiere la toate cele cinci probe din concurs: simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin, dublu mixt.
Cea mai strălucitoare medalie din tabăra prahoveană a fost cea de aur câştigată de Dinu Pandele, la proba de dublu masculin, la care acesta a făcut pereche cu Andrei Coman, de la CSŞ 6 Bucureşti. De menţionat că CSC Berceni avea asigurată o medalie de aur în această probă, ţinând cont că Dinu Pandele şi Andrei Coman s-au întâlnit în finală cu Luca Pandele, de la clubul prahovean, care a evoluat alături de Albert Constantinof, de la CSŞ 4 Bucureşti.
9-bDinu Pandele şi Andrei Coman şi-au adjudecat titlul naţional, câştigând meciul din finală cu scorul de 21-15, 21-13.
Ar fi de adăugat faptul că învingătorii campionatului au eliminat, în semifinale, perechea cotată cu a doua şansă la titlu, Teodor Cioroboiu şi Călin Turcu, de la Sportul Studenţesc Bucureşti, de care au trecut cu scorul de 14-21, 24-22, 23-21. De altfel, finaliştii au trecut, tot în semifinale, de principalii favoriţi, Cosmin Anton şi Cristian Moise, de la CSŞ 4 Bucureşti, scor 21-9, 17-21, 21-17.
În finală la Naţionalele din Timişoara s-a mai calificat, de la CSC Berceni, şi Ioana Văcariu, în proba de simplu feminin. Cap de serie nr. 2, sportiva prahoveană a ajuns în ultimul act, după ce a trecut de Diana Popescu (CSM Timişoara), scor 21-17, 16-21, 21-12, Denisa Foca (CSŞ 6 Bucureşti), scor 21-11, 21-5, respectiv de colega sa de club, Denisa Muscalu, scor 21-16, 21-14.
În finală, însă, a cedat duelul cu a treia favorită a concursului, Andra Stoica, de la CSŞ 6 Bucureşti, scor 9-21, 13-21, devenind, astfel, vicecampioană naţională. Prin urmare, CSC Berceni a obţinut medalia de argint, prin Ioana Văcariu, şi medalia de bronz, prin Denisa Muscalu.
Elevii antrenorului Adrian Basarabeanu au mai cucerit medalii de bronz la simplu masculin, dublu masculin şi dublu mixt. De altfel, la dublu mixt, ambele medalii de bronz au revenit sportivilor prahoveni. Dinu Pandele şi Ioana Văcariu (capi de serie nr. 2) au cedat la mare luptă în semifinale în duelul cu jucătorii care aveau să-şi adjudece titlul naţional – Cristian Moise şi Anamaria Şerban (CSŞ 4 Bucureşti, capi de serie nr. 3), scor 27-25, 17-21, 20-22.
9-cÎn cealaltă semifinală, prahovenii Luca Pandele şi Andreea Vlăsceanu au pierdut duelul cu principalii favoriţi ai competiţiei, Andrei Coman şi Andra Stoica (CSŞ 6 Bucureşti), scor 10-21, 14-21.
De remarcat faptul că Dinu Pandele s-a întors de la campionatul din Timişoara nu doar cu cea mai bună performanţă a clubului din Berceni, ci şi cu cele mai multe medalii, alături de cea de aur de la dublu masculin şi de cea de bronz de la dublu mixt acesta trecându-şi în palmares şi medalia de bronz la proba de simplu.
Cap de serie nr. 3 pe tabloul de simplu masculin, Dinu Pandele a trecut, în sferturile de finală, de colegul său de club, Daniel Tingirică, scor 21-4, 21-7, dar a cedat, în semifinale, cu principalul favorit al întrecerii, Teodor Cioroboiu (Sportul Studenţesc), scor 15-21, 21-13, 10-21. Campion a devenit Călin Turcu (Sportul Studenţesc), care l-a învins pe Cioroboiu, în ultimul act, cu scorul de 21-17, 11-21, 21-15.
De la CSC Berceni a mai punctat Denisa Muscalu, la proba de dublu feminin, la care a făcut pereche cu Denisa Foca, de la CSŞ 6 Bucureşti. Cele două au trecut, mai întâi, de Daria Jitariu şi Cristina Sîrbu (CS Botoşani/CSM Timişoara), scor 21-11, 22-20, dar au cedat, în semifinale, cu sportivele care aveau să-şi adjudece titlul naţional, Bianca Popescu şi Andra Stoica (CSŞ 6 Bucureşti), scor 21-19, 13-21, 8-21.