Marcel Marin, Marian Dima

Petrosport Ploiești a reușit o victorie de prestigiu, ieri, pe arena ”Petrotel”, în ”sferturile” Cupei României – faza ”Elită Under 19”, elevii lui Iulian Cojocaru impunându-se cu un scor care arată superioritatea clară a prahovenilor: 4-1. Chiar dacă în ierarhia campionatului, adversara, Sporting Juniorul Vaslui este mai bine clasată decât Petrosport, în meciul de ieri, pentru calificarea în semifinalele acestei competiții, pe teren nu a existat decât o singură echipă – cea gazdă, Petrosportul având acum motive să ”viseze frumos” la un obiectiv important – prezența în finala acestei competiții, finală pe care Federația Română de Fotbal vrea să o organizeze exact înaintea finalei competiției similare pentru seniori!
Ieri, într-un meci urmărit o bucată bună de timp și de antrenorul petrolist Cornățeanu, Petrosportul a avut o evoluție constantă, bună, reușind să marcheze gol după gol, astfel că soarta calificării nu s-a pus la îndoială.asi b
Gazdele au deschis scorul în min, 28, când Nițescu a executat un corner de pe stânga , Stancu a recentrat cu capul și Ovidiu Costache venit din spate a șutat din
10 metri, direct sub tranversală. A fost 2-0 la pauză, după ce același Nițescu, ”servantul perfect” a pasat în adâncime la Stancu, care a înscris pentru 2-0, cu un șut pe lîngă portar (min. 43). Cel mai bun jucător al gazdelor, Nițescu a apărut și el pe lista marcatorilor, după pauză, în min 55, când a transformat un ”11 metri” acordat la un fault al lui Chioran asupra lui D. Dumitru, scorul căpătând proporții în min. 84, tot Nițescu pasând lui D. Dumitru, care a făcut 4-0!
Moldovenii au reușit golul de onoare, în prelungiri, Cracea reușind să lobeze peste portarul Petrosportului, ieșit la întâmpinare pentru 4-1.
Petrosport a mai avut înscris un gol prin Fieraru, dar anulat, fiind ofsaid evident, plus alte ocazii clare, calificarea fiind sărbătorită ”și mai și”, după ce gazdele au încasat, la final de meci, drepturile financiare cuvenite din partea clubului.
Petrosport a evoluat ieri în formula: Bălbărău – Amariei, Ov. Costache, Fl. Nicolae, Badiu – Drăgoi, D. Dumitru, M. Niţescu (cpt) – V. Popescu – A. Stancu, Fieraru, pe parcurs intrând şi Florin Radu, Rândaşu, C. Enache, Goroneanu şi C. Petre, antrenorul Petrosportului, Iulian Cojocaru apreciind prestaţia elevilor săi drept „cea mai bună din acest an, cu atitudine, potenţial fizic, calitate, iar Mihai Niţescu, consider că a fost două clase peste toată lumea”. Exacta si impartiala a fost prestatia brigazii de arbitri constituita din Marius Spinu, ajutat la cele doua linii de Marius Barbulescu și Alexandru Palcau, toti trei din Bucuresti.
În celelalte meciuri ale „sferturilor” s-au înregistrat rezultatele:
Sport Team Bucureşti – Dinamo Bucureşti 2-1
Hermanstadt Sibiu – Viitorul Constanţa 1-5
CFR Cluj – UTA 6-1