Petre Apostol

În ultima etapă a sezonului regulat din cadrul Campionatului Național de popice, la Ploieşti a avut loc derbiul competiţiei între cele două grupări care şi-au împărţit titlurile în ultimii ani echipa locală Conpet Petrolul primind vizita formaţiei campioane – Electromureş Romgaz Târgu Mureş.
Echipa ploieşteană nu a reuşit să se revanşeze faţă de înfrângerea din prima parte a campionatului, de la Mureş, cedând partida cu scorul de 2-6 (3047-3141 la popice doborâte, 2-4 la puncte de echipă).
Cele două echipe au evoluat în următoarea formulă (în ordinea în care au intrat în joc):
Conpet Petrolul: Daniela Lăcătuşu (540 popice doborâte), Alina Sanda (508 p.d., punct de echipă), Cristiana Ioniţă (498 p.d.), Daria Dobre (450 p.d.), Alice Vasile (510 p.d.), Luminiţa Dogaru (541 p.d., punct de echipă).
Electromureş: Anita Mehesz (577 popice doborâte, punct de echipă), Tilda Duka (500 p.d.), Anita Safrany (514 p.d., punct de echipă), Bernadett Seres (526 p.d., punct de echipă), Doina Baciu (515 p.d., punct de echipă), Anna Gyeresi (509 p.d.).
Astfel, Electromureş a încheiat pe prima poziţie a ierarhiei, cu maximum de puncte obţinute, în vreme ce Conpet Petrolul ocupă locul secund. Lupta pentru medalii se va decide la Cluj-Napoca, unde este programat să se desfăşoare turneul final, în perioada 4-5 mai. Până atunci, însă, echipa ploieşteană se va concentra pentru participarea la etapa finală a Cupei României, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, tot pe arena de la Cluj-Napoca.