După o pauză de aproximativ patru luni, Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni. Startul ediției cu numărul 70 a competiției-regină din sportul automobilistic se va da mâine, pe Melbourne Park Circuit din Australia, potrivit Hotnews. Noi reglementări din punct de vedere tehnic, schimbări majore la capitolul piloți, trei debutanți sau revenirea lui Robert Kubica în „Marele Circ” sunt doar câteva dintre ingredientele unui sezon de Formula 1 care promite mult spectacol și suspans. Se așteaptă o nouă confruntare între Mercedes, campioana ultimilor cinci ani, și Ferrari, echipa care speră să oprească hegemonia constructorului german.
Programul zilei de ieri a fost următorul: Antrenamente libere 1: 03:00 – 04:30 (ora României); Antrenamente libere 2: 07:00 – 08:30.
Astăzi sunt programate: Antrenamente libere 3: 05:00 – 06:00; Calificări: 08:00 – 09:00.
Pirelli, furnizorul oficial de anvelope al Formulei 1, are cinci compoziții pentru sezonul 2019 (de la C5, care este cea mai soft, la C1) și va pune la dispoziție câte trei pentru fiecare cursă. Fiecare pilot primește câte 13 seturi pe weekend, fiind liber să aleagă 10 dintre ele. Noul sezon al Formulei 1 va fi transmis în direct de Digi Sport și Telekom Sport. În plus, antrenamentele, calificările și cursele pot fi urmărite și pe internet prin intermediul serviciului propriu de televiziune al competiției – F1 TV, care costă 8 euro pe lună sau 65 de euro pe an.