Marian Dima

După Liga A Prahova, care are, deja, două etape jucate din retur, la finele săptămânii trecute au ”pornit la drum” și alte trei eșaloane județene – Superliga B Prahova, precum și două serii (Nord și Sud) din Liga B. Urmează ca la finele acestei săptămâni să debuteze și celelalte eșaloane, Liga C și Seria Est din Liga B, majoritatea echipelor trecând, până acum, și prin ”sita” meciurilor din Cupa României, programate în februarie.
În Superligă, liderul detașat al seriei (cu un avans de 7 puncte după tur) – Petrolul Băicoi – a reușit doar o remiză pe teren propriu, diminuându-și un pic avansul, după 2-2 cu CSC Berceni, celelalte ocupante ale podiumului, Brazi-Negoiești, respectiv Unirea
Teleajen – învingătoare în primul joc din retur.
În Liga B, seria Nord, derbiul primei etape a fost cel dintre CSO Măgura Slănic (foto) și liderul Voința Măgurele, disputat pe stadionul din Prăjani. Gazdele s-au impus surprinzător, prin proporțiile scorului, 3-0, Valentin Naftan (cu o dublă, interesant fiind faptul că acesta, fost jucător la Ceptura, este și arbitru în lotul județean) și Vlăduț Paraschiv (jucător venit în această vară de la Avântul Măneciu) înscriind pentru gazde. De pasul greșit al celor de la Măgurele a profitat, în primul rând, echipa din Starchiojd, care a ajuns la doar 2 puncte distanță!
În seria Sud, echipa Muntenii Câmpina pare să fi scăpat învingătoare, potrivit rezultatelor din partidele amicale, continuitatea proiectului făcând din această echipă o potențială ”nouă reprezentantă de succes” a fotbalului din al doilea municipiu al județului, unde, sperăm să nu se repete, și în acest caz, ”blestemul” care pare să urmărească acest important centru fotbalistic.