Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova

Pe cine trimitem în Parlamentul European, pentru următorii cinci ani? Cine merită să reprezinte România în relația cu instituțiile Uniunii Europene și care dintre formațiunile politice este mai îndreptățită să le solicite românilor votul pentru a-și trimite cât mai mulți dintre candidați în legislativul european?
Sunt întrebări la care vor răspunde alegătorii români, prin votul pe care îl vor exprima duminică, 26 mai, ziua în care se joacă, practic, viitorul României în Uniunea Europeană. Duminică, în fața urnelor de votare, fiecare dintre românii care vor merge să își aleagă europarlamentarii va fi nevoit să pună în balanță, în baza propriilor judecăți de valoare, pe cine va trimite la Bruxelles.
A fost o campanie electorală plină în teritoriu, iar echipa PSD Prahova a discutat cu oamenii, a explicat ce poate face un europarlamentar social-democrat pentru fiecare dintre ei. Și avem o echipă de profesioniști patrioți care știu și pot să îi reprezinte cu responsabilitate pe români în Parlamentul European. Lista deschisă de doamna ministru Rovana Plumb, urmată de Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, dar și de medicul Tudor Ciuhodaru, precum și de ceilalți candidați ai PSD pentru europarlamentare, este varianta pe care o au românii pentru a pune ștampila, lista aflându-se pe prima poziție a buletinului de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European.
Dragi prahoveni, vă îndemn să mergeți la vot! Deși pare că acest scrutin pentru europarlamentare nu are prea mare importanță pentru noi, ca români, lucrurile stau cu totul altfel. De reprezentanții pe care îi vom avea în următorii cinci ani în Parlamentul European și de atitudinea pe care o vor avea aceștia față de țara lor depinde viitorul României în Uniune!
Românii nu mai trebuie să fie tratați ca niște cetățeni europeni de mâna a doua, noi trebuie să avem aceleași drepturi ca și germanii, ca și francezii, ca și italienii! Dublul standard, în orice domeniu, trebuie să dispară din Uniunea Europeană, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie să trimitem în Parlamentul European profesioniști patrioți, oameni corecți care să își reprezinte cu cinste țara și să lupte pentru ca românii să trăiască mai bine! Și pentru că România merită mai mult respect în Uniunea Europeană!