Petre Apostol

Ieri, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a evoluat în turul al doilea din calificările turneului de Mare Şlem de la Paris, Franţa – Roland Garros. Aflată pe locul 126 WTA, fiind cap de serie nr. 15 pe tabloul calificărilor, sportiva din Sinaia a întâlnit-o în turul secund pe jucătoarea elveţiană Conny Perrin, situată pe locul 142 WTA, fiind prima confruntare directă dintre cele două.
Deşi Ana Bogdan a început perfect, cu un break la zero, câştigând, de altfel, nouă puncte consecutiv, ajungând la 2-0, sportiva elveţiană a întors rezultatul, preluând conducerea, după o serie de 5-1. Jucătoarea prahoveană a egalat la 5, însă a pierdut, pentru a treia oară, pe propriul serviciu, în ultimul ghem al setului, cedând actul cu scorul de 5-7.
Setul secund a început cu Perrin la iniţiativă, scor 2-0, însă Ana Bogdan a echilibrat jocul, egalând la 2. Mai mult, a reuşit break în ghemul al nouălea, servind pentru adjudecarea setului. Însă, sportiva elveţiană a recuperat breakul, salvând chiar şi o minge de set a sportivei din Sinaia, pentru ca, apoi, să dea lovitura decisivă, în ultimul ghem al actului, tot pe serviciul prahovencei, impunându-se cu scorul de 7-5, punând punct meciului după o oră şi 52 de minute de joc.
Astfel, Ana Bogdan a ratat şansa de a evolua, pentru a treia oară la rând, pe tabloul principal la Roland Garros.