Petre Apostol

Fundația Comunitară Prahova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, Romanian-American Foundation, Friends For Friends Foundation, organizează concursul Semimaraton Ploiești – #supercursafaptelorbune, un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală.
Evenimentul este programat la Parcul Municipal Vest din Ploieşti, în data de 9 iunie, înscrierile realizându-se până pe 31 mai. De menţionat că un procent de 25% din taxa fiecărui alergător va fi direcţionat către unul dintre cele şase proiecte prahovene înscrise de Grupuri de iniţiativă și organizații non-profit, care pot fi descoperite pe site-ul competiţiei (semimaratonploiesti.ro).
În cadrul concursului sunt programate patru curse, astfel:
Semimaraton – cursă individuală de 21 de km, la care se pot înscrie doar persoanele peste 18 ani, iar minorii între 16 și 18 ani doar dacă sunt legitimați la un club sportiv, taxa fiind de 75 lei/persoană;
Semimaraton – cursă în ștafetă de 21 de km; grupurile pot fi formate din două sau 4 persoane, iar taxa este de
75 lei/persoană;
Cros – cursă de 3 km, la care se poate înscrie orice persoană peste 14 ani, taxa fiind de 50 lei/ persoană;
Cursa familiilor – cursă de 1 km, la care se pot înscrie grupuri care sunt sau se simt a fi o familie (maximum 5 membri/familie), taxa fiind de 30 lei/familie.
Fundaţia organizatoare doreşte ca prin Semimaratonul Ploieşti să strângă laolaltă persoane pentru care alergatul este un stil de viaţă, familii cu copii care percep alergatul ca pe un timp petrecut cu folos împreună, persoane care vor să se implice activ în susținerea unei cauze, ONG şi grupuri de iniţiativă care au nevoie reală de ajutor şi susţinere financiară, companii, corporaţii şi antreprenori locali şi nu numai, care vor să se implice în procesul de strângere de fonduri.
Mai multe detalii despre regulament şi înscriere, pe site-ul evenimentului.