Petre Apostol

Ieri, echipa Clubului Sportiv Orăşnesc Mizil a evoluat în ultimul meci din faza grupelor de la turneul final din Campionatul Naţional de Handbal la categoria juniori III, care se desfăşoară la Buzău. Echipa prahoveană, antrenată de Ionuţ Tiţa şi Marian Moise, înregistrase o remiză, cu ACS Transilvania Braşov (scor 31-31), şi o înfrângere, cu CSM Bacău (scor 28-33), în primele două meciuri din Grupa A.
Astfel, prahovenii aveau nevoie de victorie în meciul de ieri, cu CSM Bucureşti, pentru a se califica în semifinalele turneului. Trupa din Capitală începuse turneul, de asemnea, cu o remiză, cu CSM Bacău (scor 29-29), dar câştigase a doua partidă disputată la Buzău, cu ACS Transilvania Braşov (scor 43-24).
CSO Mizil şi CSM Bucureşti s-au confruntat şi în faza anterioară a campionatului, fiecare echipă câştigând meciul direct de pe teren propriu, însă formaţia din Capitală s-a situat înaintea grupării prahovene în clasamentul grupei, graţie unei victorii în plus obţinute.
La turneul final, CSO Mizil a cedat duelul de ieri cu echipa bucureşteană, scor 29-38 (14-20), ratând, astfel, calificarea în careul de aşi al campionatului. Însă, prahovenii vor lupta astăzi, de la ora 11:00, pentru locul al cincilea, ocupând poziţia a treia în ierarhia grupei, după CSM Bucureşti şi CSM Bacău.
Cele două echipe au evoluat în următoarea formulă:
CSO Mizil: Drăghiciu – Grancea 9 goluri, Vișoiu 7, Coman 5, Vasile 3, Scarlat 2, Grigore 1, Stănescu 1, Drosu 1, Popescu, Tudose, Moise. Antrenori: Ionuț Tița, Marian Moise.
CSM București: Botezatu, Nițu – Metcan 12 goluri, Voica 8, Popescu 6, Țintea 5, Moraru 3, Stoica 2, Oancea 1, Bădiceanu 1, Bârsan, Grosu, Girip, Dascălu. Antrenori: Florica Vasile, Marian Răpciugă.