V. Stoica

Peste 2.000 de intervenții au avut echipajele de pe salvările Serviciului de Ambulanță Județean Prahova în perioada 27 aprilie – 1 Mai, cele mai multe dintre acestea fiind solicitările venite din partea prahovenilor care au mâncat și au băut mult prea mult în aceste zile. Niciun membru al echipajelor de intervenție nu a avut concediu în această perioadă, iar intervențiile au fost pe bandă rulantă.
Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții SAJ Prahova, pe primul loc s-au aflat afecțiunile cauzate de excesele alimentare (cu 9,25% din totalul apelurilor primite), pe locul al doilea – afecțiunile cardiace (6,06%), accidentele rutiere urmând pe locul al treilea (cu 58 de victime, pentru care a fost nevoie de intervenția echipajelor de pe ambulanțe).
1 Mai pare să fi fost vârful solicitărilor în cazul accidentelor rutiere, în acest context fiind înregistrate 21 de victime pe teritoriul județului Prahova. De altfel, în perioada de referință, a fost acordată asistență medicală de urgență la 27 de accidente rutiere în care au fost implicate 58 de persoane, unul dintre evenimentele rutiere fiind înregistrat a doua zi de Paște, la intersecția DN1 cu Florești, în care s-au înregistrat 10 victime, dintre care doi copii.
Consumul de alcool din perioada Sărbătorilor Pascale a generat tulburări psihice în cazul unor persoane, fiind nevoie de intervenția echipajelor de pe ambulanțe în 33 de astfel de cazuri.