•  Grupa sangvină arată toate caracteristicile sângelui unei persoane, în funcţie de prezenţa sau absenţa aglutinogenului la nivelul eritrocitelor. De asemenea, fiecare grupă are propriul antigen, cu proprietăţi chimice unice, gata de acţiune atunci când sesizează prezenţa în organism a unui antigen străin. Dacă dorim că această reacţie a organismului să fie cât mai promptă, sistemul imunitar trebuie să fie într-o stare bună de funcţionare, scrie Doctorul zilei.
  •  Alergenii pot fi peste tot, atât în afara casei, cât şi în interiorul ei. Dacă suntem alergici la polen şi afară este o zi minunată, cu nivel înalt al acestor substanţe, ar fi indicat să ţinem uşile şi ferestrele închise pentru a proteja aerul din interior. Totodată, putem instala un filtru în interiorul aparatului de aer condiţionat. De fiecare dată când intrăm în casă, aducem cu noi, de afară mici particule adunate din locurile în care am fost – pe haine, în păr, pe piele. Duşul şi schimbarea hainelor alungă alergenii. Trebuie să lăsăm pantofii la uşă, de asemenea, potrivit Adevarul.
  •  Un program de exerciţii care include genuflexiuni sau abdomene cu nemiluita e posibil să nu se potrivească oricărei persoane şi chiar să nu te ajute deloc la obţinerea tonifierii la care visezi. Altfel spus, nu toate exerciţiile sunt potrivite oricui. Succesul depinde foarte mult de structura exerciţiilor fizice făcute, de ordinea acestora, de modul în care sunt executate, precum şi de episoadele de repetări şi de pauzele efectuate între exerciţii, potrivit CSID.
  •  Roz, roșii, albe, galbene, portocalii sau chiar violet-albastre, mușcatele vă împodobesc ferestrele, dar proprietăţile terapeutice le întrec pe cele estetice. Mușcata roșie îmbunătăţeşte metabolismul, dizolvă pietrele şi opreşte hemoragiile. Pentru afecţiunile sistemului respirator – faringita, laringita – se fac spălături nazalo-faringiene cu infuzie din flori sau frunze proaspete de mușcată. O lingură cu vârf de plantă tocată se infuzează 8 ore, în 250 ml de apă fierbinte. Cu 100 ml de infuzie se fac spălături, iar în cei 150 ml rămași se adaugă 5 picături de lugol și se face gargară, scrie Click.