Violeta Stoica

Dosarul penal în care DNA Ploiești l-a trimis în judecată pe primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, mai rămâne o perioadă pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că instanța, “având nevoie de timp pentru a delibera”, a amânat pronunțarea la data de 05 iunie 2019.
Deși, inițial, magistrații Instanței Supreme rămăseseră în pronunțare pentru data de 22 mai, completul de judecată a stabilit un nou termen la care atât primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, cât și celelalte două persoane inculpate în acest dosar își vor afla sentințele definitive.
Din cauza dosarului deschis de către procurorii de la Direcția Națională Anticorupție, edilul din Sinaia a avut interdicție de a se apropia de biroul său din sediul primăriei, controlul judiciar impus de procurorul de la DNA Ploiești incluzând și această măsură luată împotriva lui Vlad Oprea. Cu toate acestea, el a fost reales de locuitorii orașului de pe Valea Prahovei, care nu au ținut cont de faptul că primarul lor fusese trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție.
În luna decembrie 2017, magistrații Curții de Apel Ploiești l-au achitat, în primă instanță, pe primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, într-un dosar instrumentat de Mircea “Portocală” Negulescu, fostul procuror al DNA Ploiești care a ajuns acum din postura de anchetator în aceea de procuror exclus definitiv din magistratură!
Judecătorii ploieșteni s-au pronunțat pe 20 decembrie în favoarea lui Vlad Oprea, dar și a fostului secretar al Primăriei Sinaia, Beatrice Rădulescu, trimiși în judecată în luna mai 2016 alături de Ruxandra Popescu, magistrat de la Judecătoria Sinaia, singurul inculpat condamnat în dosarul respectiv la instanța de fond.
Prin hotărârea dată de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești, Vlad Oprea a fost achitat pentru abuz în serviciu și a fost dispusă și ridicarea măsurii sechestrului asigurător aplicat asupra imobilelor acestuia. Achitată a fost și Beatrice Rădulescu, fost secretar al Primăriei Sinaia, trimisă în judecată de DNA Ploiești pentru complicitate la abuz în serviciu. În cazul celei de-a treia persoane trimise în fața
instanței în același dosar, Ruxandra Popescu, magistrat la Judecătoria Sinaia la data respectivă, Curtea de Apel Ploiești a pronunțat o sentință la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, după ce s-a schimbat încadrarea juridică a faptelor reținute de procurorii DNA Ploiești în sarcina acesteia.