Petre Apostol

La Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești se vor desfăşura, la finalul săptămânii, Turneele Finale din Divizia A, atât la feminin, cât şi la masculin, în urma cărora vor fi stabilite echipele care vor promova în Liga Florilor, respectiv Liga Zimbrilor. Reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal au anunţat, ieri, şi programul meciurilor.
Astfel, la feminin se vor lupta echipele HCM Slobozia, CSM Târgu Mureş, Rapid Bucureşti şi Dacia Mioveni 2012, iar la masculin vor evolua formaţiile CSM Vaslui, CSM Alexandria, CSM Sighişoara şi CSM Reşiţa. Meciurile vor avea loc sâmbătă şi duminică, prima zi fiind hotărâtoare, deoarece învingătoarele vor promova direct în primul eşalon valoric, indiferent de rezultatele din finalele programate în ziua următoare.
Totodată, echipele care vor pierde în semifinalele de sâmbătă vor mai avea o şansă de a avansa în prima ligă, deoarece vor participa la turneul de baraj, în compania formaţiilor clasate pe locurile 11 şi 12 din Ligile Naţionale.
De menţionat că la Turneul Final din Divizia A la masculin, finala mare va fi arbitrată de prahovenii Marian Băbău şi Alexandru Roibu, în vreme ce prima semifinală va fi condusă de arbitrul internaţional ploieştean Romeo Ştefan, alături de bucureşteanul Bogdan Ştark.
Programul semifinalelor de sâmbătă este următorul:
Feminin
ora 10.00: HCM Slobozia – CSM Târgu Mureș
ora 12.00: Rapid București – Dacia Mioveni
Masculin
ora 14.00: CSM Vaslui – CSM Alexandria
ora 16.00: CSM Sighișoara – CSM Reșița