N.D.

Săptămâna trecută, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a semnat contractul cu finanțare europeană ce vizează dotarea ambulatoriuui de la Spitalul orășenesc din localitate. Contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, reprezentată de directorul Liviu Mușat, a fost parafat în prezența echipei de medici a spitalului. Potrivit proiectului, investițiile au rolul de creștere a accesului la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor rezidente din orașul Sinaia, cât și altor locuitori. Astfel, vor fi modernizate șapte cabinete și două laboratoare ale ambulatoriului Spitalului Orășenesc Sinaia, respectiv cabinetele de medicină internă; chirurgie generală; obstetrică-ginecologie; diabet zaharat, nutriție și boli metabolice; psihiatrie; neurologie și cel de ORL. De asemenea, vor fi modernizate laboratoarele de radiologie, imagistică medicală, și cel de analize medicale din cadrul aceluiași ambulatoriu. Totodată, modernizarea ambulatoriului va presupune și achiziționarea de echipamente medicale de specialitate – printre care se vor regăsi computerul tomograf, mamograful, ecograful Doppler – dar și noi piese de mobilier. Valoarea totală a proiectului este de 2.109.952,91 de euro, din care partea de cofinanțare reprezintă 43.980 de euro. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Despre acest proiect, primarul orașului, Vlad Oprea, a ținut să declare: “Mergem mai departe cu investițiile din bani europeni. Acesta este primul contract din fonduri europene în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de sănatate. Este vorba despre dotările de la ambulatoriul spitalului din Sinaia și modernizarea în totalitate a cabinetelor spitalului orășenesc”.
La rândul său, Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a ținut să sublinieze: “Sinaia dovedește că nu doar problemele legate de urbanism și de turism se află printre preocuparile administrației, ci și problemele legate de sănătatea sinăienilor și nu numai. Astfel putem vorbi despre un spital zonal nu orășenesc”.