F.T.

Joi, reprezentanți ai Direcției Silvice Prahova, împreună cu angajați ai Gărzii Forestiere – având suportul logistic al polițiștilor de la Serviciul Ordine Publică din Ploiești – au verificat doi agenți economici care comercializau material lemnos, precum și transportul de material lemnos pe șoselele din județ.
În urma acțiunii desfășurate de către reprezentanții celor trei instituții, au fost aplicate amenzi de peste 10.000 de lei.
Cu titlu de exemplu, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova precizează că “ în localitatea Strejnicu, s-a constatat faptul că un agent economic a înregistrat diferenţe între stocul faptic şi cel scriptic de material lemnos şi, în plus, nu a respectat obligaţia de a evidenţia în gestiune ambalajele, fiind sancționat contravențional de polițiști”.
Pe „firul ilegalitățílor” de la Strejnicu a intrat, de asemenea, și Garda Națională de Mediu, care a dispus măsura de asigurare a recipientelor de colectare şi întocmirea evidenţei deşeurilor.
Una peste alta, de la respectiva firmă au fost confiscați aproximativ 40 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 4.000 de lei.