F. T.

În perioada 17 – 23 iunie a.c., polițiști rutieri din Prahova au acționat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind vizați participanții la trafic aflați sub influența băuturilor alcoolice, șoferii care nu respectă regulile în trafic, bicicliștii și pietonii.
În cadrul raidurilor polițienești au fost efectuate 1.262 de testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 1421 de sancțiuni contravenționale, precum și 176 de avertismente. “Și cei care nu au nevoie de permis de conducere au fost sancționați; astfel 75 de pietoni și 109 bicicliști au fost depistați încălcând regulile de circulație, nu puțini dintre ultimii fiind prinși având o alcoolemie cuprinsă între 0,22 mg/l și 1,03 mg/l alcool pur în aerul respirat.
Dar, de menționat este un alt aspect: 40 de conducători auto au rămas fără permisul de conducere după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului ! Rezultatele de 0,09 mg/l, 0,11 mg/l, 0,13mg/l, 0,14 mg/l, 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat i-au determinat pe polițiști să ia măsura reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile și să aplice amenzi în valoare de 1305 lei pentru fiecare contravenient”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
Și nu puțini au fost cei care au produs accidente aflându-se sub influența alcoolului, astfel de evenimente rutiere având loc în Ploiești, Cornu, Bușteni, Urlați și alte orașe sau artere de circulație de pe raza județului.
Tot în perioada menționată, polițiștii au mai reținut și 47 de certificate de înmatriculare, pentru diverse nereguli constatate: inspecția tehnică periodică expirată, depistarea unor anvelope uzate sau de alte dimensiuni decât cele prevăzute de lege, dar și pentru defecțiuni grave la sistemul de iluminare ori la sistemul de frânare.
În total, valoarea sancțiunilor date s-a ridicat, în perioada menționată, la 450.000 de lei.