Ieri dimineață, lotul Petrolului a plecat către Poiana Brașov, acolo unde este programat primul stagiu centralizat al verii. Pentru început, tehnicianul ”lupilor”, Flavius Stoican, va avea la dispoziție un lot alcătuit din 18 jucători, care, evident, va fi completat, în perioada următoare, și cu alte nume. Iată-i pe cei care ”au prins autocarul”, la dus:
Portari: Cezar Lungu, Cosmin Dur-Bozoancă;Alexandru Munteanu...
Jucători de câmp: Ionuț Cioinac, Alexandru Zaharia, Laurențiu Marinescu, Sergiu Arnăutu, Alves da Silva Walace, Alexandru Saim Tudor, Cătălin Ștefănescu, Mădălin Mihăiescu, Cristian Sîrghi, Ștefan Bărboianu, Alex Munteanu, Valentin Țicu, Mario Bratu, Robert Enache, Andrei Rus, Antonio Manolache.
După cum se poate remarca, față de efectivul prezent la reunire au apărut unele noutăți, petroliștii avându-i de astăzi la antrenamente și pe Cristian Sîrghi (32 ani, fundaș central, ex-Dunărea Călărași, jucător pe care Marius Stan îl cunoaște foarte bine, fiind printre cei cu care a lucrat la Galați), Alexandru Munteanu (31 ani, mijlocaș, ex-Dunărea Călărași) și Cosmin Dur-Bozoancă (21 ani, portar, ex-Universitatea Cluj, care aparține de Viitorul Constanța).Cristian Sirghi...
O scurtă analiză a lotului deplasat arată că Stoican a format deja ”scheletul” echipei, un ”portret robot” al viitorilor petroliști fiind acesta: jucători puternici, experimentați, în jurul a 30 de ani, cu experiență, fără valențe tehnice deosebite, dar cu forță și personalitate în vestiar, aflați în ”aria de acoperire” a antrenorul sau a președintelui Stan. Desigur, urmează acum completarea capitolului ”under”, cu încă 2-3 jucători născuți în anul 2000, și, desigur, ”bomboana” sau ”frișca” – cei câțiva fotbaliști ofensivi care să facă diferența, eventual, aduși din străinătate!Alberto Olaru...

Olaru și Velisar nu au prins primul cantonament

După cum se poate observa, Stoican a mai ”curățat” o data lotul de jucători, printre cei la care a renunțat fiind și doi dintre ”copiii clubului”. Astfel, Olaru – fundaș dreapta aflat în lot încă de la începutul aventurii în Liga a IV-a, care a pierdut statutul de jucător ”under” – nu a mai fost inclus în lot și, foarte probabil, dacă nu va avea altă soluție de transfer, va fi ”direcționat” către CS Blejoi, nou promovată în eșalonul 3. Un subiect special îl reprezintă fundașul stânga Velisar, cel care, după un sezon la Gloria Buzău, unde a fost printre cei mai buni jucători ai acestei echipe, acum a devenit ”carne de tun”, în sensul că este ”pasat” între birouri de noile ”somități” în materie de fotbal, neoferindu-i-se nicio variantă viabilă pentru a continua fotbalul de performanță, dar refuzându-i-se, ilogic chiar, orice demers propriu pentru a-și construi cariera!

Se caută adversari pentru amicale

În Poiana Brașov, ”găzarii” își vor stabili cartierul general la Hotel ”Piatra Mare”, Flavius Stoican urmând ca, în această perioadă, să pună accentul, firesc, pe acumulările fizice. În stagiul montan sunt preconizate și două jocuri-test, coordonatele acestora urmând să fie stabilite pe parcurs, căutându-se adversare în zonă disponibile, SR Brașov fiind una dintre variante.