F. T.

Nu de puține ori, șoferii profesioniști sau amatori se enervează din cauza încetinelii cu care rulează mașinile pe care se pregătesc aspiranții la obținerea carnetului de conducere. Și tot așa, nu de puține ori, aceiași șoferi (profesioniști sau “de duminică”) mai trag și câte o înjurătură, uitând că, la rându-le, nu s-au născut cu carnetul în buzunar, ci au mers la început cu instructorul în dreapta.
Dar, în contextul de mai sus, după cum precizează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), începând de ieri, pentru asigurarea unui grad de siguranță și fluență a traficului rutier, Serviciul Rutier Prahova a urmărit diminuarea tensiunilor ce pot fi generate, de către participanții la trafic, în zonele predispuse la ambuteiaje în anumite intervale de timp. Astfel, conform prevederilor legale, poliția rutieră a stabilit următoarele străzi și drumuri naționale pe care se interzice accesul autovehiculelor de tip școală conduse de cursanți între anumite perioade de timp în cursul săptămânii, astfel:
În Ploiești, zilnic, în intervalul orar 7-18: Bdul Independenței (de la intersecția cu str. Bobâlna)- Piața Victoriei- Bdul Republicii, pe ambele sensuri de mers ( până la intersecția cu strada Andrei Mureșanu și intersecția cu strada Nicolae Titulescu); în intervalul orar 16-18: Bdul Republicii- de la intersecția cu strada Andrei Mureșanu până la intersecția cu Șoseaua Nordului (pe sensul de mers centru către Nord); în intervalul orar 7- 11: Bdul. Republicii – de la intersecția Șoseaua Nordului cu Șoseaua Vestului până la intersecția cu strada Nicolae Titulescu (pe sensul de mers Nord către centru); în intervalul orar 7-18: strada Tache Ionescu; în intervalul orar 7-18: strada C.D.Gherea; în intervalele orare 7-11 și 15 -18: strada Gral Vasile Milea; în intervalele orare 7-11 și 15-18: strada Soldat Erou Călin Cătălin; în intervalele orare7.00-11 și 15 -18: strada Ștefan Greceanu – de la intersecția cu strada Romană până la intersecția cu Gh. Lazăr; în intervalele orare 7-11 și 15 – 18: strada Emile Zola.
În Câmpina, tot de ieri, restricțiile sunt de luni până vineri, în intervalele orare 7-9 și 15-17, pe Bulevardul Carol.
În ceea ce privește drumurile naționale, s-a dispus ca în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, precum și în cele de sărbători legale (când este trafic intens), accesul mașinilor școală să fie restricționat după cum urmează: DN1- sector de drum Potigrafu- Bărcănești; DN1- sector de drum Metro- Azuga; DN1B – sector de drum Limită Județul Buzău- Mizil- Albești Paleologu; DN1A; Centura de Est a municipiului Ploiești; Centura de Nord a municipiului Ploiești.