F.T.

“Să ne uităm în trecut pentru a înțelege viitorul ! ” au fost cuvintele – îndemn rostite, ieri, de către Adrian Gabriel Enescu, preot la Mănăstirea Apostolache, cu ocazia marcării Zilei Înălțării și a Eroilor. Îndemn pe care, sperăm noi – generația tânără de azi – copiii și elevii de la grădinița și școala gimnazială din localitate nu-l vor uita.
La evenimentul care s-a desfășurat în fața monumentului ridicat întru cinstirea eroiilor căzuți în cele două Războaie Mondiale, primarul localității, Mihail Bratu, a adus trecutul 4-b

apropiat – tragic, ca mai toată istoria unei nații… – mai aproape de sufletele celor prezenți, amintind de nenorocirea petrecută în comuna învecinată – Sângeru , acolo unde o familie și-a pierdut, în urma unei viituri, patru copii.
Despre trecutul zbuciumat al acestei țării a vorbit și Mihaela Oprea, profesoară la școala din localitate.
“Dincolo de festivitatea în sine, contează cu ce au plecat în suflete acești copii care au participat la evenimentul cinstirii eroilor neamului. Contează enorm cuvintele rostite de către preotul Enescu. În ele stă, cred eu, esența unor astfel de manifesări. Și mai cred că astfel de comemorări își au rostul lor, deci să nu le mai privim cu ochiul scepticului, ci cu speranța unui altfel de mâine, care poate începe în orice zi, în orice clipă. Totul depinde de noi”, ne-a precizat, la încheierea ceremoniei, profesorul Simion Pelmuș, directorul Școlii Gimnaziale Apostolache.
Da, “ Să ne uităm în trecut pentru a înțelege viitorul””, a spus părintele Adrian Gabriel Enescu. Trecut a însemant și ziua de ieri, la Apostolache. Un altfel de mâine poate că a început tot ieri…