N. D.

Primăria Păuleşti a pus în aplicare, în acest an, în calitate de autoritate finanţatoare, programul ce vizează atragerea populaţiei de toate vârstele în activităţi de practicare a sportului, pentru sănătate şi recreere. Este vorba despre Programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru activităţi nonprofit, pentru activităţi sportive, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. În cazul de faţă, scopul programului menţionat a fost stimularea persoanelor fizice şi juridice fără scop patrimonial care desfăşoară activităţi nonprofit în domeniul sportului, pentru realizarea unor obiective de interes public local adresate cetăţenilor din comuna Păuleşti. În urma întrunirii unei comisii de evaluare şi selecţionare a proiectelor cu finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit de interes local, numită prin dispoziţia primarului Tudor Sandu, a fost declarat eligibil proiectul „Concursul de ciclism Riders Club – Livada cu cireşti”, propus de către Asociaţia sportivă Plus Vetra. Trebuie menţionat faptul că, iniţial, au fost depuse două proiecte, însă cel care viza promovarea tenisului de performanţă la nivelul comunei a fost respins, fiind declarat neeligibil.
Proiectul ce vizează organizarea concursului de ciclism „Riders Club – Livada cu cireşi” va fi pus realizat anul acesta, după cum sună chiar denumirea proiectului fiind puse în valoare atât practicarea sportului în aer liber, cât şi simbolul comunei Păuleşti – cireşele.
Reamintim faptul că Primăria Păuleşti a făcut publică intenţia de a atribui contracte de finanţare nerambursabilă pentru proiecte sportive pe anul în curs, în sumă de 5000 de lei, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare. Potrivit autorităţilor din Păuleşti, pe plan local, acordarea de finanţări nerambursabile din fondurile bugetului local al comunei este reglementată de Regulamentul privind regimul fondurilor nerambursabile din fondurile bugetului local al comunei Păuleşti alocate pentru activităţi nonprofit, aprobat prin hotărârea legislativului local din data de 16 mai a.c. Data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte a fost 27 mai a.c.