Născut în februarie 2000, ploieșteanul Dragoș Alexandru Penescu (foto, dreapta) nu va uita ultima etapă a play-out-ului din Liga I, acesta bifând prima sa apariție în Liga I, sub comanda lui Liviu Ciubotariu!
Penescu – legitimat în acest sezon la FC Botoșani, unde a jucat pentru echipa ”satelit” din Liga a III-a – a primit ”botezul” Ligii I în deplasarea de la Iași, ”derbiul moldovenilor” fiind câștigat de echipa sa cu scorul de 2-0. Juniorul ploieștean, format la Petrolul 95 și Petrolul, trecut apoi pe la Centrul de Excelență Târgu Mureș, Petrosport și Sportul Snagov (unde sub comanda lui Valeriu Răchită a debutat în eșalonul secund), a intrat în teren în ultimul sfert de oră al partidei Iași – Botoșani, înlocuindu-l pe unul dintre marcatori – austriacul Holzmann.
Penescu evoluează ca mijlocaș central, având acum șansa de a se lupta pentru unul dintre locurile obligatorii din categoria ”under”, prezența sa în Liga I fiind un motiv de mândrie pentru un județ Prahova care dă foarte puțini fotbaliști în primul eșalon în acest moment, astriștii Valentin Gheorghe și Romario Moise fiind cei mai reprezentativi dintre aceștia, alături de Ionuț Șerban (Dinamo).