Juniorii echipei Petrosport Ploiești, Vlad Stancovici și Inaki Cojocaru, au bifat o experiență unică, asistând la finala Champions League de anul acesta, la Madrid, meci în care Liverpool a învins Tottenham cu 2-0!
Stancovici are 12 ani şi este mijlocaş la clubul Petrosport Ploieşti, unde este pregătit de antrenorul Iulian Cojocaru, iar Inaki este portar, fiind chiar fiul antrenorului zonal.
Aceștia au participat, alături de un alt fotbalist, Răzvan Pană (FCSB), şi de tânara jurnalistă Smaranda Miron Tinca, dar şi de fostul fotbalist Nana Falemi, la programul Football for Friendship, care a reunit la Madrid copii din 53 de ţări. În cadrul acestuia, copiii au jucat ca la un Campionat Mondial dedicat lor, formaţiile fiind adevărate multinaţionale. Graţie evoluţiilor sale, Vlad Stancovici a fost selectat să participe la o acţiune care a intrat în cartea recordurilor. Timp de o oră, copii din 53 de ţări ale lumii s-au antrenat în acelaşi timp, pe un teren din Madrid, acesta fiind un nou record mondial la acest nivel.
Copiii au stat aproape o săptămână împreună, au schimbat impresii şi fiecare dintre ei a trăit experiența incredibilă a programului Fotbal pentru Prietenie.